Ο Λευκός Οίκος «αδειάζει» την Τουρκία για τους S-400 - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 30 Απριλίου 2019

Ο Λευκός Οίκος «αδειάζει» την Τουρκία για τους S-400

Ο Λευκός Οίκος «αδειάζει» την Τουρκία για τους S-400Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, στη διάρκεια της οποίας δόθηκε έμφαση στα ανοιχτά ζητήματα ασφαλείας που απασχολούν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «την πρόοδο των διαπραγματεύσεων για την αντιμετώπιση των αντίστοιχων ανησυχιών για την ασφάλεια στη βόρεια Συρία και την προγραμματισμένη αγορά του συστήματος πυραυλικής άμυνας S-400 από την Τουρκία». Σημειώνεται ότι οι S-400 είναι ρωσικής κατασκευής.

Επιπλέον, η ανακοίνωση αναφέρει ότι συζητήθηκαν διάφορα διμερή θέματα, καθώς και η επιθυμία των δύο πλευρών για την αύξηση των εμπορικών ανταλλαγών, ενώ ο πρόεδρος Ερντογάν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του για την επίθεση σε συναγωγή στο Σαν Ντιέγκο.

Όπως μεταδίδει το Sigmalive επικαλούμενο το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, σε αντίθεση με την ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας, στην ενημέρωση του Λευκού Οίκου δεν περιέχεται καμία αναφορά σε «κοινή ομάδα εργασίας» για να ξεπεραστούν οι διαφωνίες ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Άγκυρα για το θέμα του συστήματος S-400.

Αξιωματούχος του Λευκού Οίκου, ερωτηθείς από το πρακτορείο ειδήσεων Reuters αν ο πρόεδρος Τραμπ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα στον κ. Ερντογάν, απάντησε ότι η αμερικανική κυβέρνηση συνεχίζει να εκφράζει με σαφήνεια και συνέπεια τις σοβαρές της ανησυχίες στο υψηλότερο πολιτικά επίπεδο. newsbeast.gr