Πού ψάχνει τη μία ψήφο της... πρώτης ανάστασης ο Παναθηναϊκός - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

Πού ψάχνει τη μία ψήφο της... πρώτης ανάστασης ο Παναθηναϊκός

Η ψηφοφορία στη Λίγκα για την αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού που κρίνει όλα τα επόμενα στον Παναθηναϊκό, το "θρίλερ" που μπορεί να αλλάξει όλο το σκηνικό, η βραδινή άφιξη του Πιεμπονγκσάντ στην Αθήνα και τα "-3" των Βέμερ και Εσιέν. Το Contra.gr καταγράφει όλα όσα οδηγούν στην πιο κρίσιμη Πέμπτη της ιστορίας του "τριφυλλιού".
Αν κάποιος ψάχνει λογική στη διαδικασία του ατελείωτου "τζόγου" που υπέβαλλε τον Παναθηναϊκό εδώ και μήνες ο Γιάννης Αλαφούζος μάλλον χάνει τον... καιρό του. Η ουσία όμως είναι πως πλέον η κατάσταση έχει φτάσει ένα βήμα απ' το... δυστύχημα του υποβιβασμού, με τους "πράσινους" να τα παίζουν  όλα σε μια ζαριά. Πότε; Στις 2 το μεσημέρι της Πέμπτης (3/5), στο νέο Δ.Σ. της Λίγκας με θέμα συζήτησης την αλλαγή του κανονισμού υποβιβασμού για τις μη αδειοδοτημένες ομάδες.

Εκεί που εν πολλοίς θα "παιχτεί" και η παραμονή των "πράσινων" στη Superleague, εκεί που το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και το αν θα βρεθούν 12 ψήφοι θα επηρεάσει κι όλα τα επόμενα στον Παναθηναϊκό. Βλέπετε, ο μεγαλομέτοχος της "πράσινης" ΠΑΕ δεν επέλεξε το λογικό δρόμο της αδειοδότησης, αφήνοντας στον "αέρα" όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές -έως 31/12- ύψους 5,9 εκατ. €. Οι προθεσμίες παρήλθαν (ακόμη και το έξτρα 15ήμερο που ενέκρινε η UEFA) και πλέον η αλλαγή του κανονισμού είναι μονόδρομος.

Μετά από δύο αποτυχημένες απόπειρες -στις 26 Μαρτίου και 11 Απριλίου- ετούτη τη φορά οι "πράσινοι", αλλά και οι ομάδες που έχουν ταχθεί υπέρ της αλλαγής εκτιμούν πως θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν τα 3/4 των ψήφων που απαιτούνται! Άλλωστε απ' το απόγευμα της Δευτέρας, όταν "κλείδωσε" η ημερομηνία του έκτακτου Δ.Σ. της Λίγκας, κορυφώθηκαν οι ζυμώσεις εν όψει της ψηφοφορίας, με τις ισορροπίες να είναι ξανά οριακές.

Το "μπλοκ" που υποστηρίζει την αλλαγή στον κανονισμό έχει έναν σταθερό "γκρουπ" 8 ομάδων (Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΑΕΚ, Ατρόμητος, Απόλλων, Λαμία, ΑΕΛ, Πανιώνιος) στις οποίες μπήκε εσχάτως κι ο -"ουδέτερος" στην πρώτη ψηφοφορία- Λεβαδειακός. Ήταν μάλιστα μεταξύ των ΠΑΕ που έστειλαν έγγραφο αίτημα προς τη Superleague, για να πραγματοποιηθεί το έκτακτο Δ.Σ.

Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες του Contra.gr επισημαίνουν πως δίπλα στο συγκεκριμένο "μπλοκ" έχουν πλησιάσει πλέον οι Παναιτωλικός και Ξάνθη. Ο δε ιδιοκτήτης της θρακιώτικης ΠΑΕ Χρήστος Πανόπουλος έχει ξεκαθαρίσει πως θα ταχθεί οριστικά "υπέρ", εάν κι εφόσον περάσει η πρότασή του για αντικατάσταση της ποινής υποβιβασμού, με ποινή αφαίρεσης 6 βαθμών (και μόνο) σε όλες τις μη αδειοδοτημένες ομάδες. Κι αυτή η πρόταση δείχνει να έχει αυτή την ώρα το προβάδισμα, εάν αλλάξει εντέλει στην ψηφοφορία ο κανονισμός υποβιβασμού. Εφόσον επιβεβαιωθεί (και) στην αίθουσα της Λίγκας η δυναμική του συγκεκριμένου "μπλοκ", οι ομάδες που θα ψηφίσουν υπέρ της μεταβολής φτάνουν τις 11.

Αναζητείται ακόμη μία, είτε απ' τον "αποστασιοποιημένο" απ' όλους Αστέρα Τρίπολης είτε απ' το "μπλοκ" που επηρεάζει ο ΠΑΟΚ (ΠΑΣ Γιάννινα, Κέρκυρα, Πλατανιάς), ούτως ώστε να περάσει η τροποποίηση.

Σ' όλα αυτά υπάρχει ακόμη μία παράμετρος. Στα θέματα της ημερήσιας διάταξης, το "μπλοκ" που επιθυμεί την αλλαγή του κανονισμού, ζήτησε "λόγω της σοβαρότητας" να συγκληθεί και Γενική Συνέλευση με το ίδιο θέμα "για να επαναξιολογηθούν συνολικά από τα μέλη του συνεταιρισμού τα οικονομικά και πειθαρχικά δεδομένα". Κοντολογίς, εάν δεν βρεθούν -ούτε τώρα- οι 12 ψήφοι για την τροποποίηση του κανονισμού, θα προσπαθήσουν να περάσουν την αλλαγή από Γ.Σ., στην οποία απαιτείται μόνο η απλή πλειοψηφία των 9 ψήφων.

Εδώ βεβαίως γεννάται άλλο σοβαρό θέμα, διότι σε μία τέτοια κίνηση είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν προσφυγές από ομάδες της Football League (π.χ. Παναχαϊκή) που περιμένουν να επωφεληθούν από πιθανούς υποβιβασμούς, αλλά ίσως κι από κλαμπ της Superleague.

Σε ό,τι αφορά τώρα το ενδεχόμενο "αντίδρασης" από UEFA-FIFA σε αλλαγή του κανονισμού, στο "τριφύλλι" εκτιμούν πως εάν περάσει η τροποποίηση του υποβιβασμού απ’ τη Λίγκα, η ΕΠΟ δεν θα έχει λόγο να μην την κάνει αποδεκτή, αφού είναι καθαρά "εσωτερικό" θέμα της κάθε Ομοσπονδίας η επιβολή των ποινών στις αδειοδοτήσεις. Και γι' αυτό και ποικίλουν οι ποινές ανά κάθε χώρα. Ίδωμεν...

Ο ΒΕΜΕΡ, Ο ΕΣΙΕΝ ΚΑΙ ΤΑ "-3"!
Βεβαίως στην "ατζέντα" των "βασάνων" του Παναθηναϊκού δεν υπάρχει ΜΟΝΟ το θέμα της αδειοδότησης και της αλλαγής του κανονισμού. Τα "-3" και ο κίνδυνος της αποβολής δεν εξαφανίστηκαν, διότι ακόμη δεν έχει γίνει κάποια πληρωμή. Ούτε στην πλευρά του Γενς Βέμερ, που αναμένει στο… ακουστικό του από το πρωί του Σαββάτου (28/4), ούτε στην πλευρά του Μάικλ Εσιέν που πήρε… χαρτάκι στην ουρά των πληρωμών.

Η πλευρά Αλαφούζου επέμενε και την Τετάρτη (2/5) πως μέσα στο προσεχές 24ωρο ο Γερμανός θα πληρωθεί τις 250.000€ που έχει ζητήσει ως προκαταβολή και θα υπογράψουν τον συμβιβασμό που θα γλιτώσει το (καταστροφικό, τρίτο "-3"). Φτάσαμε όμως κι εδώ στο παρά… ένα, για να δούμε αν (και πότε) ο Αλαφούζος θα πληρώσει τον Γερμανό.

Η δε καταγγελία του Εσιέν εκδικάστηκε κανονικά το απόγευμα της Τετάρτης (2/5) από το Διαιτητικό και περιμένουμε κι εκεί απόφαση μέσα στα επόμενα 24ωρα. Αν βγει την Παρασκευή (4/5) προλαβαίνει να συμπεριληφθεί και το ματς με την Ξάνθη και τη Δευτέρα (7/5) θα σκάσει κι άλλο "-3", σε περίπτωση που στο ενδιάμεσο δεν τα βρει ο Γκανέζος με τους "πράσινους" για τις χρωστούμενες δόσεις. Με περιθώριο αποπληρωμής εντός 5 εργάσιμων ημερών. "Λερναία Υδρα"!

Η ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΠΙΕΜΠΟΝΓΚΣΑΝΤ
Κακά τα ψέματα κι όσο κι αν φαντάζει απίστευτα οξύμωρο, το μέλλον του Παναθηναϊκού κρέμεται σε μία… κλωστή από μια ψηφοφορία και δύο πληρωμές. Κι όλα αυτά λίγες ώρες πριν έρθει στην Αθήνα ο υποψήφιος αγοραστής της ΠΑΕ, Παϊρότζ Πιεμπονγκσάντ, για να συζητήσει μαζί με τον Γιάννη Αλαφούζο τα τελευταία σημεία της διαπραγμάτευσης για την απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών απ' την "Pan Asia".

Την ώρα που ο νυν μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού είναι κοντά στο να δώσει την ομάδα, άπαντες πρέπει να περιμένουν πρώτα αν θα… υπάρχει ο σύλλογος στη Superleague την επόμενη σεζόν. Διότι σε περίπτωση που το αποτέλεσμα δεν είναι αυτό που προσδοκούν οι "πράσινοι" (κι όλες οι υπόλοιπες ομάδες που έχουν σοβαρά "θέματα" με τους φακέλους αδειοδότησης), παύει να υπάρχει πλέον και η πρόταση της "Pan Asia".

Οξύμωρο; Τρελό; Παράλογο; Όπως τόσα και τόσα άλλα που συμβαίνουν στον Παναθηναϊκό εδώ και μήνες, με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ να έχει ξεπεράσει πλέον τις λέξεις "διασυρμός" και "ντροπή".