Θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών πρότεινε για το Κυπριακό ο Τσαβούσογλου - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών πρότεινε για το Κυπριακό ο Τσαβούσογλου

Θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών πρότεινε για το Κυπριακό ο ΤσαβούσογλουΤην πρόταση που φέρεται να έφερε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, κατά την επίσκεψή του στα Κατεχόμενα και τη συνάντησή του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί, μεταδίδουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την «Καθημερινή» Κύπρου και το ΚΥΠΕ, που επικαλούνται την τουρκοκυπριακή ιστοσελίδα Gak TV, ο κ. Τσαβούσογλου, έθεσε θέμα συνομοσπονδίας ή δύο κρατών ως μορφή λύσης του Κυπριακού.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, η συνάντηση διήρκεσε 2 ώρες και 15 λεπτά, ενώ η ιστοσελίδα Gak TV επισημαίνει πως εξασφάλισε πληροφορίες για το περιεχόμενο των συζητήσεων με βάση την πληροφόρηση από υψηλόβαθμη πηγή.

Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών φέρεται να ανέφερε τα εξής: «Οι ε/κ δεν αποδέχονται την ομοσπονδία. Υπό αυτές τις συνθήκες θα ήταν προτιμητέο ένα μοντέλο σαν την ομοσπονδία ή την λύση δυο κρατών», ενώ ο Μουσταφά Ακιντζί φέρεται να απάντησε ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί ο ίδιος να το θέσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Οι αρχηγοί των κομμάτων, που τάσσονται υπέρ της λύσης ομοσπονδίας, δήλωσαν ότι τέτοια απόφαση μπορούν να πάρουν μόνο στα συλλογικά τους όργανα.

Στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου θα βρίσκεται σήμερα ο Τούρκος ΥΠΕΞ για να αξιολογήσει με την τουρκοκυπριακή πολιτική ηγεσία την κατάσταση στο Κυπριακό, μετά το δείπνο Αναστασιάδη-Ακιντζί. newsbeast.gr