4 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε διαδηλώσεις στη Νικαράγουα -Τους κόβουν τις συντάξεις [εικόνες] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

4 νεκροί και πολλοί τραυματίες σε διαδηλώσεις στη Νικαράγουα -Τους κόβουν τις συντάξεις [εικόνες]

Η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί εναντίον της αριστερής κυβέρνησης, φωτογραφία: apimagesΤουλάχιστον δύο διαδηλωτές και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής όταν ξέσπασαν εκτεταμένα επεισόδια στη Μανάγκουα και προάστιά της.

Τα επεισόδια ξέσπασαν έπειτα από διαδηλώσεις εναντίον της μεταρρύθμισης του συστήματος κοινωνικών ασφαλίσεων και της μείωσης των συντάξεων στη Νικαράγουα, γνωστοποίησε η αστυνομία της χώρας.
Διαδηλωτές ανέφεραν ότι οι νεκροί είναι τέσσερις, εκ των οποίων ένας αστυνομικός.

Συγκεντρώσεις ανθρώπων που εναντιώνονταν αλλά και πολιτών που υποστήριζαν αυτή τη μεταρρύθμιση -η οποία αυξάνει τις ασφαλιστικές εισφορές τόσο των εργοδοτών, όσο και των εργαζομένων, ενώ μειώνει κατά 5% το ύψος των συντάξεων- έγιναν την Πέμπτη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα στην πρωτεύουσα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, η οποία αναρτήθηκε στον ιστότοπο της κυβέρνησης, ένας 33χρονος αστυνομικός, ο Χίλτον Μανσανάρες, σκοτώθηκε από σφαίρα στην περιοχή του Πολυτεχνείου στη Μανάγκουα.
Παράλληλα, ένας άνδρας που η αστυνομία παρουσίασε ως υποστηρικτή της μεταρρύθμισης και της κυβέρνησης, αλλά η αντιπολίτευση λέει ότι ήταν δικό της μέλος, ο Ρίτσαρντ Παβόν, επίσης σκοτώθηκε από σφαίρα.
Σύμφωνα με την εκδοχή των αντικυβερνητικών, ο νεαρός έπεσε νεκρός από τα πυρά ενός δημοτικού αστυνομικού στην Τιπιτάπα (22 χλμ. βόρεια της πρωτεύουσας), όπου ξέσπασαν επίσης επεισόδια το βράδυ.
Οι υποστηρικτές της αντιπολίτευσης ανέφεραν ότι ένας φοιτητής, ο Λομπάρδο Ρουίς, σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων στο Πολυτεχνείο της Μανάγκουας.
Η αντιπολίτευση έχει ξεσηκωθεί εναντίον της αριστερής κυβέρνησης του Ντανιέλ Ορτέγα και καλεί σε διαδηλώσεις εδώ και μέρες.
Κατά μια εκπρόσωπο της Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού της Νικαράγουας, στις διαδηλώσεις τραυματίστηκαν άλλοι τουλάχιστον 48 άνθρωποι.
Αφότου άρχισαν οι κινητοποιήσεις και τα επεισόδια, το σήμα τριών τηλεοπτικών δικτύων διακόπηκε. Ο σταθμός 100% Noticias, που συνεχίζει να αδυνατεί να εκπέμψει, έκανε λόγο για «αυθαίρετη και παράνομη» κίνηση.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ