Χωρίς τέλος οι προσφυγικές ροές στη Θεσσαλονίκη -Από το κέντρο της πόλης τους μετέφεραν σε δομή στα Διαβατά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Χωρίς τέλος οι προσφυγικές ροές στη Θεσσαλονίκη -Από το κέντρο της πόλης τους μετέφεραν σε δομή στα Διαβατά

Χωρίς τέλος οι προσφυγικές ροές στη Θεσσαλονίκη -Από το κέντρο της πόλης τους μετέφεραν σε δομή στα Διαβατά  Η εικόνα των προσφύγων, ανάμεσά τους και γυναίκες με παιδιά, να κοιμούνται κάτω από το άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στη διασταύρωση της Αριστοτέλους με την Εγνατία προκάλεσε σοκ στην κοινωνία της Θεσσαλονίκης.
Οπως γράφει και το thesnews.gr εικόνες που δεν τιμούν κανέναν είναι σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρο Λεκάκη όσα διαδραματίζονται από χθες στο Άγαλμα Βενιζέλου, «μετά από τόσα χρόνια εμπειρίας στο θέμα της διαχείρισης προσφύγων τόσο από την τοπική αυτοδιοίκηση, όσο και από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής», όπως είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και τον Στέφανο Διαμαντόπουλο.
Όπως είπε σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής άνοιξαν θέσεις στα camp των Διαβατών και των Λαγκαδικίων και τελικά με τρία λεωφορεία του δήμου Θεσσαλονίκης μεταφέρθηκαν στα camp.
«Ο δήμος το βάρος που είχε να σηκώσει το σήκωσε, δεν υπήρχε πρόβλημα στη Θεσσαλονίκη», επισήμανε ο κ. Λεκάκης, λέγοντας ότι αυτή τη στιγμή 608 άτομα φιλοξενούνται σε διαμερίσματα στον δήμο Θεσσαλονίκης μέσω του προγραμματος REACT και άλλοι 30 στο φιλοξενείο αιτούντων άσυλο.
Πλέον έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο να καταφθάνουν ανά ομάδες και κατασκηνώνουν ανεξέλεγκτα στο κέντρο της πόλης. Από χθες περίπου 70 άτομα έχουν κατασκηνώσει στο άγαλμα Βενιζέλου, μεταξύ αυτών μικρά παιδιά και έγκυες γυναίκες, όπου και πέρασαν τη νύχτα.
Όλοι έχουν το υπηρεσιακό σημείωμα που τους εξασφαλίζει νόμιμη παραμονή στη χώρα μας για τουλάχιστον ένα μήνα και ζητούν στέγαση και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
«Στο δήμο Θεσσαλονίκης φιλοξενούνται περίπου 1.000 πρόσφυγες και μετανάστες, η πλειοψηφία τους σε διαμερίσματα. Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν κενές θέσεις», δήλωσε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη  ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Πέτρος Λεκάκης, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν θέσεις σε όμορους δήμους.