Email: symvolinews@gmail.com

Συμβαινει Τωρα:

Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018

FIFA: «Μέσα όπλα, έξω πέφτουν… βόμβες! Το Grexit δεν είναι πια κάτι μακρινό»

Ο εκπρόσωπος της FIFA, Χέρμερτ Χούμπελ, μίλησε για την τραγική κατάσταση που βρίσκεται το ελληνικό ποδόσφαιρο και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου... πιο ηχηρά από ποτέ!

"Επιεικώς απαράδεκτα όσα έγιναν τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές" - "Αν κριθούν ανεπαρκείς οι αποφάσεις των πειθαρχικών οργάνων θα υπάρξει παρέμβαση", ανέφερε μεταξύ άλλων, ενλω τόνισε πως "... το Grexit, που έμοιαζε μακρινό, δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο".
Η συνέντευξη Τύπου του πρόεδρου της επιτροπής παρακολούθησης της ΕΠΟ, Χέρμπερτ Χούμπελ, στα γραφεία της ΕΠΟ, λίγη ώρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Γιώργο Βασιλειάδη.

«Καλημέρα στους Έλληνες δημοσιογράφους» είπε στα ελληνικά ο κ. Χούμπελ, εκπρόσωπος της FIFA και συνέχισε: Χαίρομαι που το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα είναι τόσο μεγάλο και αυτό φαίνεται από την παρουσία σας εδώ. Λειτουργώ και σκέφτομαι και λέω ότι σκέφτομαι. Έχω μάθει μία πρόταση στα ελληνικά ‘καλημέρα σε όλους τους Έλληνες δημοσιογράφους’. Πρώτα θέλω να διευκρινίσω κάτι. Να αποσαφηνίσω μία παρεξήγηση όταν απευνθηθήκαμε στην ΕΠΟ. Δεν ήμασταν εδώ για να ηγούμαστε. Ήμασταν εδώ με τους συναδέλφους μου για να βοηθάμε. Να δίνουμε συμβουλές για το τι μπορεί να γίνει πιο καλά. Έχετε νέους κανονισμούς και δεν υπάρχει η πρόθεση να αναλάβουμε εμείς την διοίκηση. Ήρθαμε να κατευθύνουμε και να βοηθήσουμε. Αυτή η παρεξήγηση υπάρχει έως και σήμερα”. 

“Αυτή η παρεξήγηση υπάρχει ακόμα μία τέτοια αίσθηση. Σε πολλά πράγματα υπάρχει ένας υπερβολικός ενθουσιασμός είτε μέσα στο γήπεδο είτε έξω από αυτό. Βρήκαμε έναν νέο πρόεδρο με ενθουσιασμό και ενέργεια. Μετά από τις πολλές φορές που ήρθαμε εδώ έχουμε την αίσθηση πως αρκετοί παράγοντες δεν έχουν διάθεση να βοηθήσουν και να στηρίξουν και κοιτούν μεμονωμένα περιστατικά προς το συμφέρον τους. Δεν κοιτούν το καλό του ποδοσφαίρου, όπως θέλει και λέει η FIFA”

“Θα ήθελα να επισημάνω ξανά πως εμείς δεν είμαστε εδώ για αποφάσεις ή κυρώσεις. Είμαστε εδώ για να παρακολουθούμε και να δίνουμε αναφορές στην FIFA για το τι έγινε και τι δεν έγινε. Μετά η FIFA μέσω του συμβουλίου Εθνικών Ομοσπονδιών θα πάρει τις αποφάσεις ή για κυρώσεις ή ότι χρειαστεί ή εάν χρειαστεί”. 

“Κρίθηκε πιο επιβεβλημένο να έρθουμε διότι έγιναν τόσα στις τελευταίες αγωνιστικές. Όλα όσα συνέβησαν ήταν απαράδεκτα. Το ξέρετε πολύ πιο καλά από εμάς. Βλέπουμε καθημερινά τις εξελίξεις. Τα περιστατικά βίας και το τι γίνεται. Πως να φέρεις παιδιά σε γήπεδο με όπλα και έξω να πέφτουν… βόμβες. Επίσης ξέρουμε για εκβιασμούς και απειλές έξω από τα γήπεδα. Αυτά είναι απαράδεκτα”.

“Αυτή η συμπεριφορά μας οδήγησε να έρθουμε εδώ. Για τα σωστά βήματα για να υλοποιηθούν απ’ όλους. Αυτά τα μέτρα πρέπει να τα αγκαλιάσουν όλοι. Το GREXIT που έμοιαζε μακρινό δεν είναι πια τόσο μακρινό. Το ελληνικό ποδόσφαιρο έχει φτάσει σε οριακό σημείο”.

Στη συνέχεια, ο Αυστριακός αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον κ. Βασιλειάδη, χωρίς δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.  “Μόλις προέρχομαι από συνάντηση με τον κ. Βέλα και τον Υπουργό όπου συζητήσαμε το πως να επιλυθεί το θέμα. Ξεκαθαρίστηκε πως η Πολιτεία δεν έχει σκοπό να επέμβει. Η ανεξαρτησία του ποδοσφαίρου είναι άλλο πράγμα. Εδώ όμως διακυβευόταν η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητα ανθρώπων για αυτό ελήφθη η απόφαση διακοπής. Συζητήσαμε για το πως μπορεί η ΕΠΟ και η Πολιτεία να βρουν λύσεις για το θέμα. Μας υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν και πως θα βρουν την κατάλληλη λύση. Λέω ξανά ότι δεν θέλω να πω κάτι άλλο για την κουβέντα αυτή. Υπάρχει ο πρόεδρος της ΕΠΟ που θα σας τα αναφέρει. Είμαστε εδώ για συστάσεις και να επιβλέπουμε την λειτουργία”.

«Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στην FIFA. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα. Σας λέω πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή»

“Από την δική μας πλευρά για το τι πρέπει να γίνει θα πρέπει να υπάρχει δήλωση δέσμευσης και από τον Τύπο πια είναι αφήστε τα όπλα. Θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός. Ναι ο στόχος είναι η νίκη αλλά όχι με όπλα και απειλές. Πρέπει να βρεθεί λύση. Δεν συμφέρει κανέναν να μην έχει θεατές ή παιδιά στο γήπεδο. Δεν είναι προς το όφελος κανενός. Ούτε για την Εθνική. Αναρωτιέμαι. Πως οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες. Συνθήκες που βλάπτουν τα παιδιά και τους νέους της υπέροχης χώρα σας”.

“Πρέπει να υποβάλλουμε αναφορά στην FIFA. Η αναφορά αυτή δεν θα περιγράφει ιδανική κατάσταση και ουράνια τόξα. Δεν γνωρίζω ποια θα είναι η απόφαση της FIFA. Το συμβούλιο αποφασίζει. Είναι μεγάλο το εύρος των ποινών που μπορούν να επιβληθούν. Ζητάω την βοήθεια του Τύπου στην εξάλειψη της βίας. Η Ελλάδα είναι το λίκνο της δημοκρατίας. Τελειώνοντας σας λέω πως η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή. Πρέπει να σταματήσει η βία για να αρχίσουν πάλι οι αγώνες. Η Πολιτεία και η ΕΠΟ να αποφασίσουν. Η Πολιτεία δεν επεμβαίνει αλλά είναι δικαιοδοσία της η εθνική ασφάλεια. Ζητάω ξανά την βοήθειά σας γιατί θεωρώ ότι κανείς δεν θέλει να υπάρχουν κρούσματα βίας και από όσους είναι στην αίθουσα”.

«Αναρωτιέμαι. Πως οι ελληνικές ομάδες όταν παίζουν έξω τα κάνουν όλα σωστά και εδώ υπάρχει βία; Εγώ δεν θα έστελνα τα παιδιά μου σε τέτοιες συνθήκες»

Σε ερώτηση για κάτι πιο χειροπιαστό και μέτρα, ο κ. Χούμπελ τόνισε: “Εμείς όπως και οι δύο διεθνείς Ομοσπονδίες είμαστε εδώ για να δείξουμε τον δρόμο. Είμαστε υποχρεωμένοι να κάνουμε αναφορές. Τα μέτρα θα ληφθούν από τους αρμόδιους στην Ελλάδα. Τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους Έλληνες παράγοντες. Στο τέλος είναι στην αρμοδιότητα της FIFA να δεχθεί τα όσα γίνεται και το πόσο θα ανέχεται αυτές τις συμπεριφορές”. 

Για την απόφαση της Πολιτείας να αναβληθεί το πρωτάθλημα και τη συγγνώμη του Ιβάν Σαββίδη, ανέφερε πως “… δεν είναι στην δικαιοδοσία μας να κρίνουμε την απόφαση της Πολιτείας με βάση την δημόσια ασφάλεια. Ήταν απόφαση των Πρωθυπουργού και Υπουργού με βάση τα δεδομένα που είχαν. Κανείς δεν θέλει να βλέπει άδεια γήπεδα. Όλοι θέλουν να παίζονται αγώνες. Δεν απάντησα για το θέμα της συγνώμης. Είναι στο θέμα του δικαστή. Άκουσα πριν το κομμάτι των Ρόλινγκ Στόουνς το ‘Πέιντινγκ Μπλακ’ αλλά δεν θέλω να τα βάψω όλα μαύρα. Τα λέω για να τα ακούσουν όλοι. Μπορείτε να φανταστείτε το τι θα γινόταν στην Γερμανία. Αγαπάμε την Ελλάδα και το ποδόσφαιρό σας και είστε πρωταθλητές Ευρώπης αλλά πρέπει να συμμορφωθείτε εάν θέλετε να μείνετε στην οικογένειά μας. Σας λέω ξανά πως το GREXIT δεν είναι κάτι μακρινό”.

Όσον αφορά τη συμπεριφορά του Λούμπος Μίχελ προς τον διαιτητή του ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, ο κ. Χούμπελ τόνισε: «Προσπαθώ να απαντήσω με ευγένεια και γενικά. Θα ήταν άδικο να το προσωποποιήσω. Ότι έγινε εκείνο το βράδυ είναι ντροπή. Είναι πράγματα απαράδεκτα και από εδώ και πέρα θα επιληφθούν τα αρμόδια Όργανα”.

Για το λόγο που έγινε η συνέντευξη Τύπου και δεν εξέδωσε μια γραπτή δήλωση, από τη στιγμή που είπε κάτι συγκεκριμένο: «Κρίναμε ότι ήταν η στιγμή να δώσουμε συνέντευξη Τύπου και να μιλήσουμε».

Η ερώτηση για έλεγχο της ΕΠΟ από την Πολιτεία και στήριξη του Βαγγέλη Γραμμένου από τον Ιβάν Σαββίδη έφερε ένταση στην αίθουσα, με τον κ. Χούμπελ να επεμβαίνει: “Κύριοι ηρεμήστε. Η συμπεριφορά σας είναι το χαρακτηριστικό παράδειγμα του τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν θέλω να προσβάλλω τα αισθήματά σας αλλά είστε ένα παράδειγμα του τι δεν πάει καλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Κανείς δεν απειλεί την Ελλάδα και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας κάνουμε μία προειδοποίηση για το τι μπορεί να συμβεί”.

«Μέχρι τα μέσα Μαρτίου θα υπάρξει αναφορά στην FIFA. Το πότε θα ασχοληθεί, δεν το γνωρίζουμε»

“Δεν είμαστε εδώ για να απειλήσουμε κανέναν. Δεν μπορούμε να αγνοήσουμε το τι έγινε. Ως FIFA και ως UEFA. Η αναφορά που θα υποβάλλουμε παρουσιάζει ευρήματα και καταστάσεις. Δεν επιβάλουμε κυρώσεις. Οι αρχές της FIFA έχουν την αρμοδιότητα. Ανέφερα το GREXIT ως απειλή αλλά επειδή κανείς δεν μπορεί να πει ότι δεν ήξερε. Αναφορά θα υπάρχει. Υπολογίζω μέσα στον Μάρτιο. Μέσα σε 10 μέρες ίσως. Το πότε θα ασχοληθεί η FIFA δεν το γνωρίζουμε. Θα υποβάλλουμε την αναφορά απ’ έξω. Ίσως και πριν από ένα διάστημα από 10 ημέρες”

“Δεν θα σας πω τι συζητήσαμε. Πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες τους διεθνείς. Πάντα πρέπει να υπάρχει εναρμόνιση. Όσο για την σφαίρα στον κ. Γραμμένο όποιος θεωρεί ότι είναι κάτι ευχάριστο να δέχεσαι μες στα Χριστούγεννα σφαίρα και ότι είναι καλό ας σηκώσει το χέρι”

Τέλος, ο κ. Χούμπελ τοποθετήθηκε -μετά από ερώτηση- για τη σφαίρα που είχε λάβει σε επιστολή ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος. “Το να λάβεις μια επιστολή με σφαίρα τα Χριστούγεννα, δεν το θεωρώ φιλική πράξη” ανέφερε.

Πηγή: newsit

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ
Copyright ©2018 Designed by D.P