Λήμνος: Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχτηκε 11χρονος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Λήμνος: Άγρια επίθεση από σκυλιά δέχτηκε 11χρονος

 Ένα 11χρονο αγόρι δέχθηκε την επίθεση δύο σκύλων την Κυριακή 11/3 το απόγευμα στην περιοχή Φαναράκι Μούδρου όταν βγήκε για ένα περίπατο στην εξοχή.

Το παιδί σώθηκε από τον πατέρα του ο οποίος άκουσε την σπαρακτική φωνή του να καλεί σε βοήθεια και έτρεξε κοντά του. Το παιδί σε κατάσταση σοκ και με πολλά και βαθιά τραύματα στο σώμα , ευτυχώς όχι στο πρόσωπο , νοσηλεύετε στο νοσοκομείο Λήμνου. Σαν να μην έφτανε αυτό, την ημέρα εκείνη συνέπεσε να έχει αποχωρήσει ο Επικουρικός Χειρουργός γιατρός ! Οι γονείς σε απόγνωση ζητούσαν την διακομιδή του αφού οι γιατροί των άλλων ειδικοτήτων που αντιμετώπισαν το περιστατικό δεν μπορούσαν να εγγυηθούν. Τότε κλήθηκε ο Χειρουργός κ. Πέτρος Λαζαρίδης (έχει παραιτηθεί) και έκκρινε ότι δεν ήταν αναγκαία η μεταφορά του σε άλλο νοσοκομείο.
ΠΩΣ ΣΥΝΕΒΗ

Ο πατέρας με τα παιδιά του βγήκαν για ένα περίπατο , ο 11χρονος του ζήτησε να κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση ακολουθώντας ένα μονοπάτι και μετά από συνεννόηση συμφώνησαν να ανταμωθούν πιο κάτω. Ο μικρός βρέθηκε μπροστά σε ένα περιφραγμένο χωράφι και μπήκε μέσα από την πόρτα αν και κλειστή. Δεν είχε δει ούτε ακούσει την παρουσία των σκυλιών, όμως με το που μπήκε εμφανίστηκαν τα δύο εξαγριωμένα σκυλιά και επιτέθηκαν στο παιδί. Το βρήκε μετά από λίγα λεπτά ο πατέρας κουλουριασμένο σε εμβρυακή στάση ενώ προσπαθούσε να καλύψει το πρόσωπο από τα σκυλιά. Αδύναμο να αντιδράσει το παιδί δέχτηκε την επίθεση και τα δαγκώματα των δυο αγριεμένων σκύλων που προφανώς είδαν το παιδί ως εισβολέα στο χώρο τους. Σοκαρισμένος ο πατέρας βρήκε την δύναμη να πηδήξει τον φράχτη και με το μπουφάν να τους απομακρύνει . Η εικόνα που αντίκρισε συγκλονιστική αφού του είχαν ξεσκίσει τα ρούχα και τραυματίσει όλο το σώμα.

Τώρα θα χρειαστεί πολύς χρόνος για την επούλωση των πληγών του σώματος αλλά και της ψυχής ! Ο πατέρας αναγνωρίζει το γεγονός ότι δεν θα έπρεπε να μπει το παιδί στον περιφραγμένο χώρο αλλά από την άλλη επεσήμανε πως σκυλιά που έχουν τόσο επιθετική συμπεριφορά απέναντι σε τρίτους δεν είναι δυνατόν να είναι ελεύθερα .

Επειδή σε αυτά τα θέματα η νομοθεσία που ισχύει είναι σύνθετη και για πολλούς άγνωστη καλό θα ήταν να ανοίξει ο δημόσιος διάλογος . Ας μην ξεχνάμε πως η Άνοιξη είναι η εποχή τ όπου οι βόλτες στη φύση είναι κάτι συνηθισμένο.

Να ευχηθούμε γρήγορη ανάρρωση στο παιδί και υπομονή στους γονείς και αυτή η περιπέτεια να τελειώσει το συντομότερο.

Πηγή: Ράδιο Λήμνος