Με μηνύσεις απειλείται η Apple για την 'επιβράδυνση' των παλιών iPhone - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 23 Δεκεμβρίου 2017

Με μηνύσεις απειλείται η Apple για την 'επιβράδυνση' των παλιών iPhone

Αντιμέτωπη με ποινικές διώξεις φαίνεται πως είναι η Apple, έπειτα από την ανακοίνωση πως επιβραδύνει το λογισμικό παλαιότερων μοντέλων iPhone. Σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη ανέφερε ότι έχει χρησιμοποιήσει ενημερώσεις λογισμικού για να περιορίσει την απόδοση των παλαιότερων iPhones, τα οποία ενδέχεται να έχουν προβλήματα με την μπαταρία και να κλείσουν ξαφνικά.

Δύο αγωγές έχουν κατατεθεί στο Σικάγο, παράλληλα με κατοίκους το Οχάιο, της Βόρειας Καρολίνα που ισχυρίζονται πως το update του λογισμικού IOS που χρησιμοποιείται σε κινητά iPhone, αποτελεί έναν "τρόπο εξαπάτησης που ωθεί τους χρήστες να αγοράσουν το τελευταίο μοντέλο που προσφέρει η Apple".

"Το λογισμικό της Apple επιβραδύνει εσκεμμένα την επίδοση των κινητών, σε ό, τι αφορά στην ταχύτητα, για τα IPhone 5, iPhone 6, κάποια iPhone 7 και άγνωστο ακόμα πόσα άλλα μοντέλα" σημειώνει η αγωγή που αναφέρεται σε περιστατικά δυσλειτουργίας στη μπαταρία των συσκευών. Ένας από τους δικηγόρους που έχουν αναλάβει την υπόθεση μίλησε στους Chicago Sun Times για την υπόθεση. "Οι εταιρίες θα πρέπει να αντιληφθούν πως όταν οι άνθρωποι ξοδεύουν τα χρήματα που κερδίζουν δύσκολα σε ένα προϊόν που αναμένουν να αποδίδει τα αναμενόμενα" αναφέρει ο James Vlahakis.

Οι ενάγοντες από την Καλιφόρνια ωστόσο δηλώνουν πως θα απαιτήσουν αντικατάσταση του κινητού τους, αλλά και αποζημίωση καθώς μεταξύ άλλων για εσκεμμένη υποτίμηση της αξίας των κινητών τους. Όπως αναφέρουν δεν ερωτήθηκαν ποτέ, ούτε τους δόθηκε η επιλογή να επιλέξουν αν ήθελαν τα λογισμικά στις συσκευές τους να επιβραδυνθούν.

Τεχνικοί αναλυτές και κάτοχοι των συγκεκριμένων κινητών κατήγγειλαν τις τελευταίες μέρες ότι οι ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος είχαν προκαλέσει σημαντική επιβράδυνση στα παλιά iPhones, με ορισμένους να δηλώνουν ότι η Apple ενδέχεται να ακολουθεί αυτή την τακτική για να οδηγήσει τους πελάτες στην αγορά νέων τηλεφώνων.

Η εταιρία πάντως επιμένει ότι η εν λόγω κίνηση είχε διαφορετικό στόχο: Αναφέρει ότι οι επιδόσεις των μπαταριών ιόντων λιθίου μειώνονται με την πάροδο του χρόνου, κάτι που μερικές φορές μπορεί να προκαλέσει ξαφνικό κλείσιμο των τηλεφώνων προκειμένου να προστατευτούν τα εξαρτήματά τους.