Βγάζεις βόλτα το σκύλο χωρίς λουρί; Δες τι πρόστιμο θα φας - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Βγάζεις βόλτα το σκύλο χωρίς λουρί; Δες τι πρόστιμο θα φας

 «Καμπάνα» 300 ευρώ για όσους συνεχίζουν να βγάζουν τα σκυλιά τους βόλτα, χωρίς το απαραίτητο λουρί.

Αστυνομικοί του Τμήματος Λευκού Πύργου, πραγματοποίησαν, με τη συμμετοχή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας και της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, ελέγχους σε δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και στην Ξηροκρήνη, προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν οι ιδιοκτήτες τους τηρούν τη σχετική νομοθεσία.

Στο πλαίσιο αυτό, οι αστυνομικοί, βραδινές ώρες της 29-01-2021, πραγματοποίησαν συνολικά 21 ελέγχους σε ιδιοκτήτες ζώων συντροφιάς, σχετικά με τις υποχρεώσεις τους, οι οποίες απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας κ.α.) και βεβαίωσαν 2 παραβάσεις για «περίπατο ζώου άνευ οδηγού (λουρί)».

Στόχος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης, είναι η συνέχιση υλοποίησης παρόμοιων δράσεων και η επέκταση αυτών σε χώρους στους οποίους παρατηρείται αυξημένη προσέλευση ιδιοκτητών δεσποζόμενων ζώων, για την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων. newsbomb.gr