Ολυμπιακός: Πήγε να αρπάξει και τον Ρις Νέλσον από την Άρσεναλ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2021

Ολυμπιακός: Πήγε να αρπάξει και τον Ρις Νέλσον από την Άρσεναλ

Μετά την απόκτηση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, ο Ολυμπιακός επιχείρησε και δεύτερο χτύπημα από την Άρσεναλ καθώς διεκδίκησε την ύστατη ώρα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου τον 21χρονο Άγγλο εξτρέμ, Νις Νέλσον.
O Ολυμπιακός ήταν από τις πλέον δραστήριες ομάδες στο χειμερινό μεταγραφικό παζάρι, με τους νταμπλούχους Ελλάδας να επιδιώκουν την ενίσχυση στην άμυνά τους και να το πετυχαίνουν κατά σειρά με τις προσθήκες των Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ, Σωκράτη Παπασταθόπουλου και Κένι Λαλά.

Αναμφίβολα το deal με τον Παπασταθόπουλο ήταν αυτό που έκανε το μεγαλύτερο γκελ στον κόσμο της ομάδας απο τη στιγμή που θα μπει στο "Καραϊσκάκης" ένας παίκτης με τεράστιο βιογραφικό και σπουδαία καριέρα στο εξωτερικό με τη φανέλα των Τζένοα, Μίλαν, Βέρντερ, Ντόρτμουντ και Άρσεναλ και συνεργασία με προπονητές όπως οι Αλέγκρι, Κλοπ και Έμερι.

Ωστόσο η κίνηση με την απόκτηση του "Sokratis" που έμεινε ελεύθερος από την Άρσεναλ ύστερα από 2,5 χρόνια στην Άρσεναλ λίγο έλειψε να μην ήταν και η μοναδική που θα έκαναν οι Πειραιώτες και θα ήταν συνδεδεμένη με το φημισμένο λονδρέζικο σύλλογο, μιας που στο παρά πέντε πήγαν και για ένα ακόμα deal με άρωμα Premier League.


Ο λόγος για τον Ρις Νέλσον, με τον 21χρονο Άγγλο εξτρέμ να μπαίνει στο στόχαστρο της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς για μία ακόμα ποιοτική λύση στα φτερά της επίθεσης και πληροφορίες από την Αγγλίας να αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός άνοιξε δίαυλο επικοινωνίας με τους κανονιέρηδες για να πάρει τον νεαρό εξτρέμ.

Ουσιαστικά, πήγε να κάνει ένα "κόλπο γκρόσο" αλά... Τζόελ Κάμπελ, με τον Κοσταρικανό winger να μετακινείται το καλοκαίρι του 2013 με τη μορφή δανεισμού από την Άρσεναλ (του Αρσέν Βενγκέρ τότε) στον Ολυμπιακό (προπονητής εκείνη την εποχή στους Πειραιώτες ο Μίτσελ) και να αφήνει άριστες εντυπώσεις στην παρουσία του στο σύλλογο.

Ωστόσο, παρά την προσπάθεια των ερυθρολεύκων να έρθουν σε συμφωνία με την Άρσεναλ, το deal δεν προχώρησε, με τον Νέλσον να αποτελεί επίσης στόχο ισπανικών και γερμανικών ομάδων, αλλά να παραμένει τελικά στο ρόστερ της ομάδας του Μικελ Αρτέτα.

Σημειώνεται πως ο Νέλσον είναι διεθνής με όλες τις μικρές ομάδες της Εθνικής Αγγλίας και είναι μέλος της πρώτης ομάδας του Βορείου Λονδίου από το 2017 (22 συμμετοχές - 1 γκολ στο πρωτάθλημα), ενώ τη σεζόν 2018-19 έπαιξε ως δανεικός στην Χόφενχαϊμ έχοντας να επιδείξει 7 γκολ σε 23 συμμετοχές του στην Bundesliga. Sport24.gr