Λαμία : Συρροή κρουσμάτων σε δημοτικά σχολεία – Είχαν συμμετάσχει σε εκκλησιασμό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2021

Λαμία : Συρροή κρουσμάτων σε δημοτικά σχολεία – Είχαν συμμετάσχει σε εκκλησιασμό

 Λουκέτο έχει μπει εδώ και λίγες ημέρες σε δύο συστεγαζόμενα δημοτικά σχολεία της Λαμίας μετά από τον εντοπισμό κρουσμάτων τόσο σε μαθητές όσο σε γονείς και έναν εκπαιδευτικό.


Πρόκειται για το 4ο και το 9ο Δημοτικό Σχολείο Λαμίας. Ο αρχικός εντοπισμός σύμφωνα με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση για το κλείσιμο των μονάδων ήταν 8 κρούσματα στη Στ’ Τάξη (δάσκαλος και μαθητές).
Σύμφωνα με το Lamiareport, από την περασμένη Κυριακή μέχρι κι αυτή τη στιγμή έχουν προκύψει ως κρούσματα, έντεκα (11) μαθητές της Στ’ τάξης και ένας (1) μαθητής της Ε’ τάξης του 4ου Δημοτικού Σχολείου, ένας (1) δάσκαλος και δύο (2) στενές επαφές του, καθώς και πέντε (5) γονείς του ίδιου σχολείου, σύνολο 20 άτομα. Επίσης δύο (2) μαθητές του συστεγαζόμενου 9ου Δημοτικού και η μητέρα τους. Γενικό Σύνολο 23 άτομα.

Oι μαθητές είχαν συμμετάσχει στον εκκλησιασμό των Τριών Ιεραρχών

Τα δημοτικά σχολεία είχαν συμμετάσχει στη λειτουργία της Μητρόπολης Φθιώτιδας των τριών Ιεραρχών, παρ’όλα αυτά η διευθύντρια πρωτοβάθμιας απέκλεισε, από πλευράς της, τον συσχετισμό ανέμεσα στην παρουσία των παιδιών στην εκκλησία και στη διασπορά.

Μιλώντας στο ΛΑΜΙΑ FM-1 η ίδια είπε: «Κοιτάξτε, η όλη διαδικασία, τα παιδιά ήταν με τις μάσκες, ήταν στην απαιτούμενη απόσταση μέσα στον χώρο του ναού. Θεωρώ με την όποια ερμηνεία μπορώ να δώσω ό,τι είναι να γίνει έχει γίνει ήδη νωρίτερα και αυτό καταλαβαίνω. Γιατί ο δάσκαλος ένιωθε άσχημα από την Πέμπτη. Δεν είχε πάει την Παρασκευή στο σχολείο. Άρα δεν ξέρω τι συνέπεια μπορεί να έχει η παρουσία των παιδιών στην εκκλησία» και παράλληλα ζήτησε από τους γονείς να μην συνωστίζονται έξω από το σχολείο όταν περιμένουν να παραλάβουν τα παιδιά τους.

Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις της: in.gr