Πώς το blackout άφησε ανοχύρωτο για δύο ώρες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2021

Πώς το blackout άφησε ανοχύρωτο για δύο ώρες το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

 «Εκτός» βγήκαν για περίπου δύο ώρες τα ηλεκτρικά συστήματα ασφαλείας του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου το βράδυ της Κυριακής, λόγω του black out που προκάλεσε η πυρκαγιά στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Ασπροπύργου.

Υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση με πάνω από 100 αστυνομικούς να φτάνουν στο χώρο και να δημιουργούν μια «αλυσίδα» ασφαλείας γύρω από το πιο μεγάλο μουσείο της χώρας. Χαρακτηριστικά όσα περιέγραψε στο Mega η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη:

«Όταν ένα μείζον μουσείο, το μεγαλύτερο μουσείο της χώρας μας, το μεγαλύτερο μουσείο στον κόσμο στο επίπεδο των συλλογών του, έστω και για ελάχιστο χρόνο μένει με πλημμελή φύλαξη, είναι το στοιχειώδες καθήκον μας, και αυτό έπραξε και ο Υφυπουργός, ο κ. Οικονόμου, και η αστυνομία. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο έκαναν κλοιό γύρω από το μουσείο». 

Σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού, από τις 2 τα ξημερώματα της Δευτέρας όλα τα συστήματα φωτισμού και ασφαλείας βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία, ενώ γίνεται διεξοδικός έλεγχος για την επίλυση αστοχιών που κατεγράφησαν πέραν του black out.

Επίσης, διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να ερευνηθούν οι τυχόν παραλείψεις  των υπευθύνων  για την άψογη λειτουργία όλων των συστημάτων του Εθνικού Αρχαιολογικού  Μουσείου. Πηγή: skai.gr