Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην AstraZeneca - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στην AstraZeneca

 

Το εργοστάσιο παραγωγής του εμβολίου στο Βελγίο, που κατηγορείται ότι ευθύνεται για τις μεγάλες καθυστερήσεις στις δόσεις που έπρεπε να παραδοθούν στην ΕΕ, υποστηρίζει ότι έχει παρασκευάσει όλες τις παραγγελίες με βάση τη σύμβασή του με την αγγλοσουηδική φαρμακευτική εταιρεία.


«Έχουμε συμμορφωθεί με όλες τις συμβατικές προϋποθέσεις που έχουμε με την AstraZeneca», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Thermo Fisher για την ΕΕ, Cedric Volanti, σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη, όταν ρωτήθηκε για πιθανά προβλήματα παραγωγής που είχε αντιμετωπίσει το εργοστάσιο.


Να σημειώσουμε πως το εργοστάσιο εξαγοράστηκε από την αμερικανική εταιρεία Thermo Fisher Scientific από τη Novasep τον Ιανουάριο και πρόσφατα βρέθηκε στο επίκεντρο της διαμάχης μεταξύ της ΕΕ και της φαρμακευτικής.


Η AstraZeneca στις 15 Ιανουαρίου ανακοίνωσε σημαντικές καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων στην ΕΕ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 με αξιωματούχους της ΕΕ να μεταφράζουν τις καθυστερήσεις σε μείωση των δόσεων κατά 60% τον Μάρτιο.


Το επίμαχο εργοστάσιο της AstraZeneca, που κατά την εταιρεία ευθύνεται για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των δόσεων επισκέφθηκε ο Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς και Βιομηχανίας Τιερί Μπρετόν, μεταδίδει η ανταποκρίτρια της «Εφ.Συν.» στις Βρυξέλες, Μαρία Ψαρά. Ο Μπρετόν έχει οριστεί επικεφαλής της Ομάδας Εργασίας (Task Force) που θα βοηθήσει τις φαρμακοβιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή τους. Στο ίδιο εργοστάσιο είχε γίνει και η «έφοδος» των βελγικών Αρχών.


Ο Μπρετόν λοιπόν πήγε στο εργοστάσιο την Τετάρτη για να εξετάσει τι είδους εμπόδια είχε η εταιρεία, στο πλαίσιο της εργασίας του για την ενίσχυση της παραγωγής εμβολίων κορανοϊού. «Η παραγωγή εμβολίων σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα και για τέτοιες ποσότητες είναι άνευ προηγουμένου στην Ευρώπη και πέρα ​​από αυτόν στον κόσμο», δήλωσε ο Μπρετόν.


Η AstraZeneca αρνήθηκε να σχολιάσει τις παρατηρήσεις του Βολαντί, σύμφωνα με το Reuters.


Ο Cedric Volanti, όταν ρωτήθηκε εάν το βελγικό εργοστάσιο πούλησε δόσεις στη Βρετανία, είπε ότι η εταιρεία στέλνει εμβόλια σε μια ιταλική εγκατάσταση που τοποθετηθεί τη φαρμακευτική δόση στα φιαλίδια πριν τα παραδώσει σε πελάτες.


Θυμίζουμε πως μετά την ανακοίνωση του προβλήματος τον περασμένο μήνα, η AstraZeneca δήλωσε ότι θα παρέχει 40 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου από τις τουλάχιστον 100 εκατομμύρια δόσεις που είχε υποσχεθεί.