Ταξίδι στον κόσμο μέσα από πόρτες! [photos] - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Ταξίδι στον κόσμο μέσα από πόρτες! [photos]


Μια εκπληκτική συλλογή από διάφορα μέρη του πλανήτη! Ο Βέλγος φωτογράφος Pascal Mannaerts έχει εντυπωσιάσει με τις φωτογραφίες του, στη διάρκεια του ταξιδιού του σε όλο τον κόσμο, που κράτησε μια δεκαετία.

Σε αυτή τη φωτογραφική του σειρά «αφηγείται» ιστορίες μέσα από τις πόρτες, σε απόμακρες περιοχές.

Όπως περιγράφει ο ίδιος, κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, πάντα τον συνάρπαζαν τα διάφορα είδη αρχιτεκτονικής των τοποθεσιών που επισκέφτηκε. Ειδικότερα, τον προσέλκυσαν οι πόρτες.

«Ως πρωταρχικά και ουσιαστικά αρχιτεκτονικά στοιχεία, οι πόρτες είναι σύμβολα του άγνωστου, της ανακάλυψης, της φιλοξενίας και της μετάβασης.

»Εμπνέουν, εκπλήσσουν και ενθαρρύνουν την αμφισβήτηση. Από την Κούβα μέχρι το Βιετνάμ, μέσω της Αιθιοπίας και της Ινδίας, είναι μια συλλογή φωτογραφιών από τις πόρτες σε όλο τον κόσμο».

Chinguetti, Μαυριτανία



Το Chinguetti είναι μία από τις ιστορικές πόλεις της ερήμου στη Μαυριτανία. Φημίζεται για την αρχιτεκτονική, την εμπορική και πολιτισμική επιρροή του. Η πόλη είναι Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

Mardin, ανατολική Τουρκία



Shiqiao, Guizhou Province, Κίνα



Saritag, Τατζικιστάν



Το χωριό είναι προσβάσιμο με το ποδήλατο ή το αυτοκίνητο μετά από πολλές ώρες μέσα από βουνά και ένα συναρπαστικό τοπίο. Ένα ένα απομακρυσμένο μέρος, όπου ο χρόνος παραμένει ακίνητος.

Καλκούτα, Ινδία



Ένας άνθρωπος ελέγχει το κινητό του τηλέφωνο σε ένα δρόμο κοντά στο σταθμό Howrah. Μια στιγμή ηρεμίας σε μια θορυβώδη γειτονιά.

Βαρανάσι, Ινδία



Μοτίβα, χρώματα και πίνακες ζωγραφικής στο παλιό τμήμα της Ιερής Πόλης του Βαρανάσι

Τζοντπούρ, Ρατζαστάν, Ινδία



Η Τζοντπούρ, συχνά ονομάζεται «μπλε πόλη». Είναι ένα από τα αρχιτεκτονικά κοσμήματα της Ινδίας

Nyalam, Θιβέτ



Είσοδος σε ένα σπίτι στο χωριό που βρίσκεται πάνω από 3.500 μέτρα πάνω από τη επιφάνεια της θάλασσας, κοντά στα σύνορα με το Νεπάλ. Το φως είναι εκτυφλωτικό κάτω από τον ήλιο και η αναπνοή είναι σύντομη σε αυτό το υψόμετρο.

Panaji, Γκόα, Ινδία



Με τις πορτογαλικές επιρροές της, η πανέμορφη αυτή πόλη είναι ένας θαυμάσιος τόπος λίγα χιλιόμετρα μακριά από τις διάσημες παραλίες Ινδικού ωκεανού.

Bayamo, Κούβα



Η κουβανική σημαία και μια εικόνα από την επανάσταση στην πόρτα ενός σπιτιού στην πόλη του Bayamo, στην Κούβα.

Mafate, Ρεϊνιόν



Το χωριό Mafate, βρίσκεται στην καρδιά του νησιού της Ρεϊνιόν, είναι ένα μέρος κρυμμένο από τον κόσμο. Είναι περιτριγυρισμένο από τεράστια βουνά και μπορεί να φτάσει κανείς μόνο με τα πόδια. Τα εμπορεύματα μεταφέρονται με ελικόπτερο δύο φορές την εβδομάδα, όπως και το ταχυδρομείο.

Abyaneh, Ιράν



Βρίσκεται στα ιρανικά βουνά, και χαρακτηρίζεται από το χρώμα των σπιτιών του, τους κατοίκους του, το κλίμα του και την εικόνα της καλής ζωής που αντανακλά. Το Abyaneh χτίστηκε στο βουνό Karkas για προστασία από τις εισβολές των εχθρών. Τώρα, ένας χώρος παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Jaisalmer, Ινδία



Παραδοσιακό σπίτι στο φρούριο Jaisalmer, το οποίο είναι ένας πραγματικός λαβύρινθος. Η είσοδος σε κάθε σπίτι είναι διακοσμημένη με εικόνα του θεού Γκανές.

Κοιλάδα Kök-Jayik, Κιργιστάν



Οι ημινομάδες κάτοικοι χτίζουν ένα γιουρτ, το παραδοσιακό σπίτι στην Κεντρική Ασία. Θα ζουν εκεί κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Μόλις έλθει ο χειμώνας, θα επιστρέψουν στα χωριά σε μόνιμες κατοικίες.

Khiva, Ουζμπεκιστάν



Παραδοσιακό σπίτι στη θρυλική πόλη που βρίσκεται κατά μήκος του αρχαίου δρόμου του μεταξιού.


Sanliurfa, Τουρκία



Η είσοδος σε ένα σπίτι στη Σανλιούρφα, βάθη της Ανατολίας, στην Τουρκία.
Πηγή