Συμπτώματα θυρεοειδούς στους άνδρες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2018

Συμπτώματα θυρεοειδούς στους άνδρες

Τα προβλήματα του θυρεοειδούς στους άνδρες είναι είτε αποτέλεσμα ανεπαρκούς παραγωγής θυρεοειδικών ορμονών (θυροξίνης και τριιωδοθυρονίνης) από τον θυρεοειδή αδένα, είτε μεταβολές στην ορμόνη διέγερσης του θυρεοειδούς. Ας ρίξουμε μια γρήγορη ματιά στα κοινά συμπτώματα.

Τα κοινά συμπτώματα της ανεπάρκειας του θυρεοειδούς (υποθυρεοειδισμός) περιλαμβάνουν απώλεια βάρους / όρεξης, απώλεια μαλλιών και κόπωση, η οποία μπορεί να εμφανιστεί μετά από μερικούς μήνες.

Τα πρώιμα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού στους άνδρες περιλαμβάνουν:

φλεγμονή κοντά στην περιοχή του λαιμού
μυϊκή υποτονία
υπερβολική αύξηση του βάρους
πόνο στις αρθρώσεις
μυϊκούς πόνους
δυσκοιλιότητα
μειωμένο καρδιακό ρυθμό
αραίωση των μαλλιών
Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να εξελιχθεί σε κακοήθη μορφή αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως. Τα μακροπρόθεσμα συμπτώματα της ανεπάρκειας του θυρεοειδούς στους άνδρες περιλαμβάνουν:

συχνή μείωση της θερμοκρασίας του σώματος
εμβάθυνση της φωνής
λέπτυνση των φρυδιών
μεταβολές στο δέρμα όπως ξηρότητα, φαγούρα κ.λπ.

Ο δευτερογενής υποθυρεοειδισμός στους άνδρες είναι μια διαταραχή στην οποία υπάρχει μειωμένη έκκριση της ορμόνης διέγερσης του θυρεοειδούς (TSH). Η άπνοια (παρεμπόδιση του ύπνου) και το σύνδρομο καρπιαίου σωλήνα είναι ενδεικτικές του δευτερογενούς υποθυρεοειδισμού.


Τα κοινά συμπτώματα υπερθυρεοειδισμού στους άνδρες περιλαμβάνουν:

αυξημένη εφίδρωση
ανησυχία
αλλαγές στην όρεξη
κούραση
ευαισθησία στη θερμότητα
ανεξήγητη απώλεια βάρους
δυσκολία συγκέντρωσης
ναυτία
απώλεια μαλλιών
κρύο δέρμα
διάρροια
γενική αδυναμία
Η ανάπτυξη βρογχοκήλης στη βάση του λαιμού είναι ένα άλλο σημαντικό σύμπτωμα του υπερθυρεοειδισμού. Εκτός από το σχηματισμό βρογχοκήλης, ολόκληρη η περιοχή του λαιμού μπορεί να διευρυνθεί σχηματίζοντας σκληρά προεξέχοντα οζίδια.

Συχνά συμπτώματα θυρεοειδικών οζιδίων στους άνδρες
Τα οζίδια του θυρεοειδούς μπορούν να εμφανιστούν στον αυχένα μπορεί να είναι μη καρκινικά ή καρκινικά. Η μεγέθυνση του θυρεοειδούς είναι ενδεικτική της εμφάνισης των οζιδίων του θυρεοειδούς. Τα οζίδια που γίνονται καρκινικά μπορούν να απομακρυνθούν με χειρουργική επέμβαση θυρεοειδούς.

Τα συμπτώματα των υψηλών ή χαμηλών επιπέδων θυρεοειδικών ορμονών είναι δύσκολο να τα αντιληφθείτε αρχικά, αλλά σταδιακά τα συμπτώματα γίνονται εμφανή. Είναι δύσκολο να εντοπιστούν τα προβλήματα του θυρεοειδούς σε ηλικιωμένους άνδρες, καθώς τα μόνα συμπτώματα που απομένουν είναι η απώλεια βάρους και η κατάθλιψη, τα οποία μπορεί εύκολα να συγχέονται με άλλες ιατρικές καταστάσεις.

Η πιθανότητα εμφάνισης προβλημάτων θυρεοειδούς στους άνδρες είναι μικρότερη, αν και η εκμάθηση περισσότερων για τα "μικρά" συμπτώματα μπορεί να αποδειχθεί βολική για την πρόληψη της εξέλιξης οποιασδήποτε ιατρικής πάθησης. Εάν παρατηρήσετε ή βιώσετε τα προαναφερθέντα συμπτώματα, πρέπει να επισκεφθείτε έναν γιατρό.
Πηγή