Σπιτικές τορτίγιες καλαμποκιού - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2018

Σπιτικές τορτίγιες καλαμποκιού

Παραδοσιακά έψηναν τις τορτίγιες σε ειδικά σκεύη, τα κομάλ, έτσι ώστε οι άκρες τους να γίνουν ξεροψημένες και κριτσανιστές...
Αντί για κομάλ, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι ή μια βαριά πλάκα ψησίματος.

Υλικά
300 γρ. καλαμποκάλευρο
350 ml ζεστό νερό
1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
αλάτι

Διαδικασία
Σε ένα μπολ βάζουμε το καλαμποκάλευρο και 1/4 κουτ. γλυκού αλάτι και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το μισό νερό και αφήνουμε να σταθεί το μείγμα για 10 λεπτά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό και το λάδι και αναμειγνύουμε για να φτιάξουμε μια μαλακή, εύπλαστη ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια και τα ανοίγουμε σε λεπτούς δίσκους με διάμετρο περίπου 20 εκ. τον καθένα και πάχος περίπου 1-2 χλστ. Χρησιμοποιούμε πλάστη για να λεπτύνει και να ανοίξει το κάθε κομμάτι ζύμης. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο, στεγνό, αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Βάζουμε μία-μία τις τορτίγιες στο τηγάνι και ψήνουμε για 1 λεπτό από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

 Τις γεμίζουμε με διάφορα υλικά για να κάνουμε τάκος ή σερβίρουμε με φαχίτας και γουακαμόλε. Μπορούμε να τις κάνουμε και τσιπς ως εξής: Τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν – μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και έτοιμες τορτίγιες καλαμποκιού. Τις κόβουμε σε τρίγωνα κομμάτια. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι, προσθέτουμε 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τα τριγωνικά κομμάτια, σε παρτίδες, για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. Σερβίρουμε με κάποια σάλτσα ή γουακαμόλε.
Πηγή