ΚΕΡΚΥΡΑ: Καθημερινά… ραντεβού με πορείες Λευκιμμιωτών στην πόλη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 3 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΕΡΚΥΡΑ: Καθημερινά… ραντεβού με πορείες Λευκιμμιωτών στην πόλη

Η κυριακάτικη πορεία των Λευκιμμιωτών ολοκληρώθηκε με πορεία στο Πεντοφάναρο, ενώ, σύμφωνα με τους κατοίκους, πλέον, σε καθημερινή βάση θα υπάρχουν διαμαρτυρίες και αυτοκινητοπομπές προς την πόλη της Κέρκυρας.

Η πορεία των Λευκιμμιωτών συνεχίστηκε προς το Πεντοφάναρο, όπου παρέμειναν εκεί αποκλείοντας ουσιαστικά την Καποδιστρίου για ένα 20λεπτο περίπου, και στη συνέχεια αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι.
Ας σημειωθεί ότι η πομπή νωρίτερα πέρασε από την Πλατεία Σαρόκο, όπου έκπληκτοι οι τουρίστες που περίμεναν τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ έβγαζαν φωτογραφίες και βίντεο με τα κινητά τους.
Σύμφωνα με κατοίκους της Λευκίμμης, οι πορείες διαμαρτυρίας και οι αυτοκινητοπομπές θα συνεχιστούν σχεδόν καθημερινά τις επόμενες ημέρες, ενώ δεν έλειψαν κι οι καταγγελίες για τη στάση της αστυνομίας η οποία εξακολουθεί και κλείνει για ώρες κάθε μέρα, όπως υποστηρίζουν, τον περιφερειακό της Λευκίμμης, με αποτέλεσμα, να δημιουργείται μεγάλο πρόβλημα για την κίνηση τόσο προς το λιμάνι όσο και προς τον Κάβο.


ΝΩΡΙΤΕΡΑ
Πριν από λίγο, οι κάτοικοι της Λευκίμμης έλυσαν την κατάληψη και την καθιστική διαμαρτυρία στα Τρία Γεφύρια, ωστόσο, ενώ, είχαν ανακοινώσει πως θα αποχωρήσουν για σήμερα, πήραν τα αυτοκίνητά τους από το ύψος του Δήμητρα Μάρκετ, και αυτή την ώρα κάνουν πορεία με αυτά, με πολύ αργή κίνηση, στην Λεωφόρο Επτανήσων, κατευθυνόμενοι προς το Σαρόκο, με συνέπεια, να επικρατεί κυκλοφοριακό κομφούζιο.

ΑΡΧΙΚΑ
Αποκλεισμένος παραμένει ο κόμβος στα Τρία Γεφύρια από δεκάδες κατοίκους της Λευκίμμης, οι οποίοι νωρίτερα σήμερα ξεκίνησαν πορεία από το λιμάνι του νοτίου συγκροτήματος προς την πόλη της Κέρκυρας με σκοπό να προχωρήσουν σε συμβολικό αποκλεισμό του αεροδρομίου.
Όπως υποστηρίζουν οι εκπρόσωποι των κατοίκων, η πρόθεσή τους ήταν να κάνουν πεζοί τη συμβολική πορεία, και για το λόγο αυτό άφησαν τα αυτοκίνητά τους μερικές εκατοντάδες μέτρα πριν τον κόμβο στα Τρία Γεφύρια και ξεκίνησαν να κατευθύνονται προς το αεροδρόμιο.
Στο ύψος του κόμβου, ωστόσο, τους απώθησε ισχυρή αστυνομική δύναμη με χρήση χημικών με αποτέλεσμα, η ένταση να αυξηθεί κατακόρυφα.
Λόγω αυτής της αντιμετώπισης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Αλεύχιμον, Γ. Πανδή, αποφασίστηκε καθιστική διαμαρτυρία ενώ υπήρξε διαμαρτυρία και στην Εισαγγελία της Κέρκυρας για την απρόκλητη, όπως την χαρακτηρίζουν, επίθεση με χημικά και γκλόμπ των ΜΑΤ κατά των διαδηλωτών.
Έως αυτή την ώρα, ο κόμβος στα Τρία Γεφύρια είναι αποκλεισμένος με αποτέλεσμα, αρκετά αυτοκίνητα να έχουν εγκλωβιστεί τόσο στη Λεωφόρο Επτανήσων, όσο και στην Εθνική Λευκίμμης, αλλά και το δρόμο που οδηγεί στην Εθνική Πέλεκα.
Μάλιστα, τουρίστες αναγκάστηκαν να κατέβουν από τα λεωφορεία και να περπατήσουν, κουβαλώντας τις αποσκευές τους προς το αεροδρόμιο προκειμένου να προλάβουν την πτήση τους.
Ας σημειωθεί ότι αποκλεισμένα είναι τουλάχιστον τρία λεωφορεία, του αστικού και υπεραστικού ΚΤΕΛ, ενώ, λίγο νωρίτερα υπήρξε μεγάλη ένταση με οδηγό αυτοκινήτου που προσπάθησε να διασπάσει το πλήθος για να κατευθυνθεί προς το νότιο συγκρότημα.
Εκεί απεφευχθησαν τα χειρότερα με την παρέμβαση των ψυχραιμοτέρων. Πολλοί από τους κατοίκους της Λευκίμμης κρατούν χαρτιά και αυτοσχέδιες πινακίδες στα χέρια τους, διαμαρτυρόμενοι για το περιβαλλοντικό έγκλημ,α όπως το χαρακτηρίζουν, γραμμένο στα αγγλικά.
Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι ζητούν από τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές να τους επιτρέψουν να κάνουν ειρηνική πορεία προς το αεροδρόμιο της Κέρκυρας προκειμένου να λύσουν την κατάληψη του οδοστρώματος. corfupress.com