ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Έτοιμος να γράψει ιστορία και να φτάσει στα... αστέρια! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

ΠΑΟΚ - Μπενφίκα: Έτοιμος να γράψει ιστορία και να φτάσει στα... αστέρια!

paokΜε νίκη ή ακόμη και ισοπαλία 0-0 απόψε (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD), ο Δικέφαλος του Βορρά σφραγίζει την πρόκρισή του στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και θα βρίσκεται στην κλήρωση της Πέμπτης - Μέσα ο Ελ Καντουρί - Οι πιθανές ενδεκάδες
Ραντεβού με την ιστορία έχει απόψε ο ΠΑΟΚ, που αντιμετωπίζει την Μπενφίκα στην Τούμπα (22:00, COSMOTE SPORT 1 HD), στον επαναληπτικό του Ντα Λουζ και του πολλά υποσχόμενου 1-1.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου καλούνται λοιπόν να ολοκληρώσουν την μεγάλη έκπληξη, που ξεκίνησε με τη Βασιλεία και συνεχίστηκε με την Σπαρτάκ Μόσχας, αποκλείοντας τους Πορτογάλους και στέλνοντας την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και τους οπαδούς του στου 7 ουρανούς!

Το έργο του φυσικά κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι απέναντι σε μία ομάδα που έχει τεράστια εμπειρία από ευρωπαϊκές αναμετρήσεις και ξεχειλίζει από ταλέντο, όμως ο φετινός ΠΑΟΚ, ίσως ο πληρέστερος που εμφανίστηκε ποτέ έχει δείξει ότι τα κόπμπλεξ του παρελθόντος εντός του αγωνιστικού χώρου έχουν εξαφανιστεί και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια οποιονδήποτε αντίπαλο.

Η Τούμπα αναμένεται να «βράζει», καθώς υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός έπειτα από το 1-1 του πρώτου αγώνα στη Λισαβόνα. 

«Θα πεθάνουμε στο γήπεδο για αυτή την πρόκριση», τα λόγια του Λουτσέσκου, ο οποίος πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιό του με τον ΠΑΟΚ έως το 2020.

Ο Ελ Καντουρί ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπώρησε, με αποτέλεσμα να χάσει το πρώτο παιχνίδι κόντρα στη Μπενφίκα. Τώρα είναι διαθέσιμος και λογικά θα βρεθεί και στο αρχικό σχήμα. Δεν είναι στην αποστολή ο Μαλεζάς, ο Μπίσεσβαρ για λόγους τακτικής και ο νεοφερμένος Βέρνμπλουμ (έκανε ντεμπούτο στο πρωτάθλημα), που δεν έχει δηλωθεί. Η ενδεκάδα αναμένεται να είναι σχεδόν ίδια με το ματς της Λισαβόνας, εκτός της αλλαγής που προαναφέραμε.

Η Μπενφίκα στο πρώτο ματς έχασε πολλά απέναντι στον ΠΑΟΚ, με μοιραίο τον Πίτσι, καθώς παρότι σκόραρε έχασε κλασικές ευκαιρίες. Απόψε καλείται να φύγει με διπλό ή ισοπαλία με 2-2 και πάνω για να βρεθεί στους ομίλους της διοργάνωσης. Θα είναι σχεδόν καταστροφή για το ταμείο του συλλόγου ενδεχόμενος αποκλεισμός.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, παραμένει εκτός ο αρχισκόρερ Ζόνας και ο έτερος φορ Καστίγιο, οι οποίοι ταλαιπωρούνται από τραυματισμούς. Μακροχρόνιες οι υπόλοιπες απουσίες για τον Ρουί Βιτόρια, ο οποίος βλέπει το επιθετικό πρόβλημα να παραμένει. Ο Σάλβιο παρότι έχει ενοχλήσεις, χθες προπονήθηκε κανονικά και θα είναι όπως όλα δείχνουν στο αρχικό σχήμα. Ο Γκάμπριελ ήρθε με μεταγραφή από την Λεγκανές.

Πιθανές ενδεκάδες

ΠΑΟΚ (4-2-3-1): Πασχαλάκης – Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιερίνια – Κάνιας, Μαουρίτσιο – Λημνιός, Πέλκας, Ελ Καντουρί – Πρίγιοβιτς

Μπενφίκα (4-3-3): Βλαχοδήμος – Αλμέιντα, Ζαρντέλ, Ντίας, Γκριμάλδο - Φέισα, Πίζι, Τζέντσον - Σέρβι, Σάλβιο, Φερέιρα protothema.gr