Καίει ακόμα η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Καίει ακόμα η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Καίει ακόμα η φωτιά στο εσωτερικό του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος»Εστίες καπνού και ποσότητα νερού μέσα στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» εξακολουθούν να δυσχεραίνουν το έργο της Πυροσβεστικής για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, που εκδηλώθηκε τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.
Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η κατάσταση παραμένει δύσκολη και οι Πυροσβέστες δεν έχουν καταφέρει να πλησιάσουν την εστία της φωτιάς στο υπόγειο γκαράζ του πλοίου.
Η επιχείρηση κατάσβεσης από τους πυροσβέστες συνεχίστηκε για δεύτερη νύχτα.
Από τις μεγάλες ποσότητες νερού που έχουν πέσει μέσα στο πλοίο αυτό έχει πάρει μια μικρή κλίση που δεν είναι όμως ανησυχητική.
Χθες άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και γίνεται απομάκρυνση των φορτηγών προκειμένου να δημιουργηθεί περισσότερος χώρος για τη διευκόλυνση των πυροσβεστών, ωστόσο η πρόσβαση τους στα γκαράζ δεν είναι εύκολη και σύμφωνα με την τελευταία πληροφόρηση, αναγκάστηκαν να ανοίξουν τρύπες στην εξωτερική λαμαρίνα του «Ελευθέριος Βενιζέλος» προκειμένου να γίνει ρίψη αφρού και νερού.
Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ το πλοίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας.
Σημειώνεται, ότι το «Ελευθέριος Βενιζέλος» που είχε αποπλεύσει στις 22:00 από τον Πειραιά για τα Χανιά, επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά και αποβίβασε με ασφάλεια τους 875 επιβάτες και το βοηθητικό προσωπικό από τα 140 άτομα πλήρωμα.
Σήμερα το πρωί μετά από συντονισμένες προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας άνοιξε ο καταπέλτης του πλοίου και ξεφορτώθηκαν κάποια από τα φορτηγά προκειμένου να διευκολυνθεί το έργο των πυροσβεστών. Προληπτικά γύρω από το πλοίο έχει τοποθετηθεί πλωτό φράγμα ενώ η ποσότητα νερού που έχει πέσει μέσα σε αυτό του έχει δώσει μικρή κλίση.
Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, σε δηλώσεις του, τόνισε ότι είναι μία πολύ δύσκολη επιχείρηση για το Πυροσβεστικό Σώμα λόγω της στενότητας του χώρου μέσα στο πλοίο, καθώς υπάρχουν πολλά οχήματα και φορτηγά αλλά και του έντονου καπνού.
Πρόσθεσε ότι όλοι οι επιβάτες αποβιβάστηκαν με ασφάλεια και το ευτύχημα είναι ότι δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.
Η φωτιά εκδηλώθηκε εν πλω, ενώ αυτό βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Ύδρας.
Ο πλοίαρχος του επιβατηγού και οχηματαγωγού ενημέρωσε αμέσως για το συμβάν τον θάλαμο επιχειρήσεων του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σήμανε συναγερμός στο Κέντρο Επιχειρήσεων Έρευνας και Διάσωσης, ενώ κοντά στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» κατά τη διάρκεια του συμβάντος έσπευσαν εννέα πλωτά του λιμενικού σώματος, ρυμουλκά, ένα φορτηγό και τρία επιβατηγά πλοία.
Επίσης, σε κατάσταση επιφυλακής τέθηκαν και στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων (ΕθΚΕΠΙΧ) του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Μετά από εντολή του υπουργού Πάνου Καμμένου, που ήταν όλο το βράδυ στο ΕΘΚΕΠΙΧ παρακολουθώντας τις εξελίξεις, έσπευσαν αμέσως στην περιοχή οι φρεγάτες «Λήμνος», «Κανάρης», «Ύδρα» για να συνδράμουν στην επιχείρηση επιστροφής του πλοίου στον Πειραιά.