Κατερίνα Νοτοπούλου: Γιατί γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά της; – Η πορεία της προς το υπουργείο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Κατερίνα Νοτοπούλου: Γιατί γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά της; – Η πορεία της προς το υπουργείο

Κατερίνα Νοτοπούλου: Γιατί γίνεται ντόρος γύρω από το όνομά της; – Η πορεία της προς το υπουργείο Talk of the town έχει γίνει τα τελευταία 24ωρα η Κατερίνα Νοτοπούλου, η νέα υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης. Η αναβάθμιση της κυρίας Νοτοπούλου ήταν μία από τις «εκπλήξεις» του ανασχηματισμού, που δεν θα μπορούσε να μείνει ασχολίαστη.
Κατά τη σημερινή ορκωμοσία της κυβέρνησης όλα τα βλέμματα ήταν στραμμένα πάνω στη 30χρονη Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία είναι η νεότερη υπουργός της κυβέρνησης. Μέχρι πρότινος ήταν διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας ως «σύνδεσμος» με το Μαξίμου.
Πλέον αντικαθιστά στο ΥΜΑΘ τη Μαρία Κόλλια Τσαρουχά που αναλαμβάνει υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.
Φορώντας ένα μαύρο αυστηρό κοστούμι, ήταν η πρώτη που πέρασε την πόρτα του προεδρικού μεγάρου, με τα φλας των φωτογράφων να «αστράφτουν» και τους δημοσιογράφους να περιμένουν με αγωνία μία δήλωσή της.
4536151
Στα 28 της, όταν και έγινε επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στην συμπρωτεύουσα, είχε κλέψει τις εντυπώσεις κατά τη διάρκεια των εγκαινίων.
jyr
Έξι μήνες μετά, η Κατερίνα Νοτοπούλου βρέθηκε ξανά στο επίκεντρο, όταν παρακολούθησε την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.
kat20
Το βιογραφικό της:
Γεννήθηκε το 1988. Κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη, αποφοίτησε από το 17ο Λύκειο Θεσσαλονίκης, σπούδασε Ψυχολογία στο ΑΠΘ, ενώ κατέχει μεταπτυχιακό στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στις Ευρωπαϊκές Πολιτικές Νεολαίας.
Επίσης, έχει ειδικευτεί στην Συμβουλευτική Ψυχολογία και την Ανάλυση Πολιτικού Λόγου.
Έχει διατελέσει επί σειρά ετών μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ήταν υποψήφια βουλευτής στην περιφέρεια Α' Θεσσαλονίκης στις εκλογές του Ιανουαρίου του 2015.
Τον Μάιο του 2014 είχε αναλάβει το έργο της εκπροσώπου Τύπου της παράταξης "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη" για τον δήμο Θεσσαλονίκης. Από το 2016 είχε αναλάβει χρέη διευθύντριας του πρωθυπουργικό γραφείου στη Θεσσαλονίκη.
Έχει ενεργό συμμετοχή στα κινήματα και τις δομές αλληλεγγύης λαμβάνοντας μέρος και υλοποιώντας καμπάνιες και δράσεις αλληλεγγύης σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.
Σημειώνεται πως στη νέα σύνθεση της κυβέρνησης μετέχουν συνολικά 13 γυναίκες, με έξι επιπλέον να εισέρχονται κατά τον νέο ανασχηματισμό της 28ης Αυγούστου. newsbomb.gr