Οι πολύ ώριμες μπανάνες, εκείνες που έχουν αρχίσει να εμφανίζουν μαύρα στίγματα είναι περισσότερο ωφέλιμες για την υγεία μας από τις κίτρινες ή τις ελαφρώς άγουρες. Παρόλα αυτά, επειδή η εμφάνιση... μετράει και πολλές φορές αποφεύγουμε τις μαυρισμένες μπανάνες λόγω όψης, υπάρχει ένα απλό κόλπο για να διατηρείτε κίτρινες και λαχταριστές για μεγαλύτερο διάστημα.
Αρχικά πρέπει να τις ξεχωρίσετε μία-μία από το τσαμπί. Μετά τυλίξτε το κάθε κοτσάνι με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.
Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που εκλύεται από αυτό ακριβώς το σημείο και προκαλεί την ωρίμανση της μπανάνας δεν μπορεί να δράσει και το νόστιμο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.
Αρχικά πρέπει να τις ξεχωρίσετε μία-μία από το τσαμπί. Μετά τυλίξτε το κάθε κοτσάνι με ένα κομμάτι διαφανούς μεμβράνης.
Με τον τρόπο αυτό, το αιθυλένιο που εκλύεται από αυτό ακριβώς το σημείο και προκαλεί την ωρίμανση της μπανάνας δεν μπορεί να δράσει και το νόστιμο φρούτο παραμένει λαχταριστό για περισσότερο καιρό.