Αυθαιρεσία πολλών… αστέρων στη Βουλιαγμένη - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

Αυθαιρεσία πολλών… αστέρων στη Βουλιαγμένη

Αυθαιρεσία πολλών… αστέρων στη Î’Î¿Ï…Î»Î¹Î±Î³Î¼Î­Î½Î·Η εφημερίδα «ΜΠΑΜ» της Κυριακής, 1 Ιουλίου, γίνεται πιο αποκαλυπτική από ποτέ και φέρνει στο φως της δημοσιότητας φωτογραφίες-ντοκουμέντα μέσα από τον χώρο του Αστέρα της Βουλιαγμένης. Το υλικό αυτό αποδεικνύει πως τα έργα στην πλαζ συνεχίζονται κανονικά παρά τις κοινοποιημένες εκθέσεις της Πολεοδομίας και της Αρχαιολογίας που απαγορεύουν ρητά τη συνέχισή τους, για λόγους ασφαλείας και μη έγκρισης του Αρχαιολογικού Συμβουλίου, λόγω του ότι τα έργα γειτνιάζουν με τον Ιερό Ναό του Απόλλωνα Ζωστήρα.
Η έκθεση αυτοψίας με αριθμό πρωτοκόλλου 3000/11-6-2018, που έχει κοινοποιηθεί και προς το ΑΤ Βάρης-Βούλας, αφορά στην αυθαίρετη μεταλλική κατασκευή με βάσεις από μπετό που βρίσκεται στην πλαζ και σε αυτήν σημειώνεται ότι πραγματοποιήθηκαν τρεις αυτοψίες, στις 29-5-2018, στις 5-6-2018 και στις 11-6-2018, σύμφωνα με τις διατάξεις του 267 Προεδρικού Διατάγματος «Διαδικασία χαρακτηρισμού κατεδάφισης νέων αυθαιρέτων κατασκευών…» (ΦΕΚ 195/Α/1998), όπως ισχύει και σε συνδυασμό με το άρθρο 94 του Ν. 4495/2017 (ΦΕΚ 167/Α/2017) όσον αφορά στον υπολογισμό των προστίμων.
Η ίδια η έκθεση αυτοψίας, με τίτλο «Αυθαίρετη Κατασκευή και Διακοπή Οικοδομικών Εργασιών», βεβαιώνει ότι για τη συγκεκριμένη κατασκευή δεν υπήρχε άδεια κατασκευής, κυρίως όμως για τις κατασκευές -σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών- «έμπροσθεν του καταστήματος με την εμπορική επωνυμία “nice n easy”, για τις οποίες σύμφωνα με το ΦΕΚ 350/4-10-2013 και τα με αριθμό πρωτοκόλλου 2901/6-6-2018 και 2937/7-6-2018 έγγραφα της Εφορείας Αρχαιοτήτων Δυτικής Αττικής, Πειραιώς και Νήσων απαιτείται έγκριση του Κέντρου Αρχαιολογικού Συμβουλίου», κάτι το οποίο δεν είχε γίνει.
Παράλληλα, η έκθεση σημειώνει πως αν περάσει άπρακτη η προθεσμία το αυθαίρετο θα κατεδαφιστεί, εκτός αν ο ιδιοκτήτης ή κάθε ενδιαφερόμενος υποβάλει σχετική ένταση. Για το σύνολο της αυθαίρετης κατασκευής, μάλιστα, επιβλήθηκε πρόστιμο ανέγερσης ύψους 158.400 ευρώ και πρόστιμο διατήρησης 79.200 ευρώ.
Η ίδια η έκθεση ζητάει να διακοπούν χωρίς άλλη ειδοποίηση οι οικοδομικές εργασίες και να παρακολουθούν οι Αρχές την τήρηση της διακοπής των οικοδομικών εργασιών. Η «ΜΠΑΜ» αποδεικνύει σήμερα πως το έργο εξελίσσεται παρά τις απαγορεύσεις.
Απευθυνθήκαμε στον διευθύνοντα σύμβουλο της «Αστήρ Παλάς» Βουλιαγμένης ΑΞΕ, Στέλιο Κουτσιβίτη, ο οποίος μας δήλωσε πως τα έργα έχουν σταματήσει εδώ και μία εβδομάδα μόλις κοινοποιήθηκαν οι απαγορεύσεις. Όταν του είπαμε πως έχουμε στοιχεία που αποδεικνύουν ότι τα έργα συνεχίζονται, μας είπε πως δεν είναι δική του αρμοδιότητα… Τα συμπεράσματα δικά σας.
Αυτό είναι το αποκλειστικό δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΠΑΜ»