Συγκλονίζει η υπόθεση με την κακοποίηση των παιδιών από τη Λέρο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 2 Ιουνίου 2018

Συγκλονίζει η υπόθεση με την κακοποίηση των παιδιών από τη Λέρο

Στον Εισαγγελέα ΚωΠροσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν χθες το απόγευμα με ομόφωνη απόφαση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Κω και της τακτικής ανακρίτριας οι γονείς από τη Λέρο που φέρονται ότι κακοποιούσαν τα παιδιά τους.
Εναντίον τους ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για αποπλάνηση παιδιού, κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, για απλή συνέργεια κατ' εξακολούθηση στην πράξη αυτή, για ασέλγεια μεταξύ συγγενών κατά μόνας και κατά συναυτουργία, κατά συρροή, άπαξ και κατ' εξακολούθηση.
Κανένας δικηγόρος της Κω δεν δέχτηκε να αναλάβει την υπεράσπιση των κατηγορουμένων και χρειάστηκε να διοριστούν συνήγοροι από τις δικαστικές αρχές. Στην κατάθεσή της η 47χρονη μητέρα φέρεται να ομολόγησε τις αποτρόπαιες πράξεις της ίδιας και του συζύγου της. Ωστόσο, ο 52χρονος αρνήθηκε το γεγονός της σεξουαλικής κακοποίησης της 14χρονης κόρης του, υποστηρίζοντας ότι μόνο τη θώπευε. 
Σήμερα θα μεταβεί ο ιατροδικαστής από τη Ρόδο στη Κω προκειμένου να εξετάσει τη 14χρονη κόρη και το μικρό γιο.
Την ίδια ώρα οι πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σοκάρουν και προκαλούν οργή.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ροδιακή», την πόρτα του ανακριτή πέρασε ο μεγαλύτερος γιος, 27 ετών σήμερα, η ηλικίας 13,5 χρονών αδελφή του και το μικρότερο παιδί, ηλικίας 8 ετών.
Ο 24χρονος αδελφός τους, που πάσχει από νοητική υστέρηση, μεταφέρθηκε στην Κω και αφού εξεταστεί από ψυχολόγους θα περάσει με τη σειρά του το κατώφλι της πόρτας του ανακριτή.
Προηγήθηκε παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου. Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός της χώρας έδωσε την εξής παραγγελία στην εισαγγελέα της Κω:
  • Να εξεταστούν τα παιδιά από ειδικούς παιδοψυχιάτρους
  • Να φύγουν από τη Λέρο και να εγκατασταθούν σε ειδική δομή ώστε να λάβουν τη «φροντίδα» που απαιτείται.
  • Να ερευνηθεί, εφόσον υπάρχει και τέταρτο μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας, το οποίο πάσχει από νοητική υστέρηση, αν και αυτό έχει κακοποιηθεί.
Έως ότου ολοκληρωθούν αυτές οι διαδικασίες τα παιδιά θα παραμείνουν στην Κω.

Απετράπη λιντσάρισμα των γονέων

Μιχάλης ΚόλιαςΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI
Δηλώσεις για την κατ' εξακολούθηση σεξουαλική κακοποίηση των ανήλικων παιδιών έκανε ο δήμαρχος της Λέρου, Μιχάλης Κόλιας.
«Η λεριακή κοινωνία είναι συγκλονισμένη από τις αποτρόπαιες και φρικιαστικές πράξεις των καθ'ομολογία βιαστών  - "γονέων", οι οποίες είναι αυτονόητο ότι είναι καταδικαστέες. Ένα γεγονός το οποίο δεν έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό, είναι ότι τις προηγούμενες ημέρες και κατά τη διάρκεια κράτησης των "γονέων" - βιαστών στο ΑΤ Λέρου, πολλοί αγανακτισμένοι κάτοικοι ήθελαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους και να εισβάλουν στο Αστυνομικό Τμήμα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται» σημείωσε ο δήμαρχος.
Ο κ. Κόλιας τόνισε πως πρώτο μέλημα είναι η αποκατάσταση των παιδιών και η παροχή της καταλληλότερης επιστημονικής φροντίδας σε εξειδικευμένο κέντρο ζητώντας τη συνδρομή όλων των αρμοδίων υπηρεσιών, έτσι ώστε να υπάρξει η καταλληλότερη μέριμνα για την ψυχολογική στήριξη, την ψυχοθεραπευτική βοήθεια και την ιατρική φροντίδα των παιδιών. .efsyn.gr