Δημοσκόπηση-σοκ για τη γερμανική Κεντροδεξιά -Κάτω από το 30% - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Δημοσκόπηση-σοκ για τη γερμανική Κεντροδεξιά -Κάτω από το 30%

Φωτογραφία: Î‘Î¡Η κόντρα για το προσφυγικό φαίνεται ότι βλάπτει και δημοσκοπικά την CDU της Άνγκελα Μέρκελ και την CSU του Χορστ Ζεεχόφερ.

Για πρώτη φορά από την κατάρρευση των συνομιλιών για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού Τζαμάικα το περασμένο φθινόπωρο τα δύο κόμματα της Χριστιανικής Ένωσης υποχωρούν κάτω από το ψυχολογικό φράγμα του 30% σε σφυγμομέτρηση του Civey για λογαριασμό του Spiegel.

Έτσι, οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές της Βαυαρίας πέφτουν στο 29,8%, την ώρα που οι συγκυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες εμφανίζουν μια ελαφρά βελτίωση στο 17,7%, απέχουν όμως ακόμη αρκετά από το 20,5% που είχαν πιάσει στις εκλογές του Σεπτεμβρίου.

Λίγο πίσω τους, στο 16,1% ακολουθεί το ξενοφοβικό, ακροδεξιό κόμμα της «Εναλλακτικής για τη Γερμανία». Στην τέταρτη θέση οι Πράσινοι με 12,7%, ενώ ακολουθούν το Αριστερό Κόμμα με 10,1% και οι Φιλελεύθεροι με 8,7% παραμένουν σε μονοψήφια ποσοστά.

Η Άνγκελα Μέρκελ προσπαθεί αυτό το διάστημα να πετύχει μια λύση της τελευταίας στιγμής στο θέμα της πολιτικής ασύλου σε ευρωπαϊκό επίπεδο, που να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της CSU. Αύριο ξεκινά η σύνοδος κορυφής στις Βρυξέλλες, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος ελπίζει να πετύχει κάποια συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους.

Οι Γερμανοί ψηφοφόροι σε ποσοστό 33% θεωρούν πάντως ότι παρά την κόντρα τους τα δύο κόμματα της Ένωσης είναι ικανότερα στη διαχείριση των θεμάτων ευρωπαϊκής πολιτικής απ’ ότι οι Σοσιαλδημοκράτες (17,3%). iefimerida.gr