Κέρκυρα: Συλλήψεις, τραυματίες και ένα σπασμένο περιπολικό - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

Κέρκυρα: Συλλήψεις, τραυματίες και ένα σπασμένο περιπολικό

Σε τέσσερις ακόμα συλλήψεις προχώρησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης οι δυνάμεις των ΜΑΤ στον περιφερειακό της Λευκίμμης, μετά τη μάχη που ξεκίνησε από ομάδα κατοίκων της περιοχής που επί ώρα έκαναν επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων με ρίψη μολότοφ και καίγοντας κάδους. Το πρωί της Τετάρτης έγιναν άλλες δύο προσαγωγές, που μετατράπηκαν σε συλλήψεις.
Την Τρίτη το βράδυ, πολύ μεγάλη ένταση δημιουργήθηκε 20 λεπτά αφότου αποχώρησαν οι διαδηλωτές του ΠΑΜΕ που είχαν συγκέντρωση από τις 8.00. Αμέσως μετά ξεκίνησε επίθεση μια μικρής ομάδας διαδηλωτών, οι οποίοι βρίσκονταν από νωρίς στο σημείο, με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, προς στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες με χρήση μολότωφ και βεγγαλικά. Οι αστυνομικές δυνάμεις αρχικά υποχώρησαν αλλά στη συνέχεια προχώρησαν σε ρίψη δακρυγόνων. Το σκηνικό της έντασης διήρκησε περισσότερο από 3 ώρες ενώ τα ξημερώματα έγινε έφοδος των διμοιριών των ΜΑΤ, ακόμα και σε σπίτι της περιοχής και προχώρησαν σε 2 συλλήψεις αφού απομάκρυναν διαδηλωτές οι οποίοι μέχρι εκείνη την ώρα έκαιγαν κάδους σκουπιδιών.
Νωρίτερα κατά τις 10 το βράδυ της Τρίτης τοποθετήθηκαν δύο οδοφράγματα με ξύλινες παλέτες στην αρχή του περιφερειακού, στη διασταύρωση κοντά στο σούπερ μάρκετ στα οποία έβαλαν φωτιά. Αποτέλεσμα ήταν να αποκλειστεί ο Κάβος και η Λευκίμμη κυκλοφοριακά, και επίσης να αποκλειστούν αυτοκίνητα, μεταξύ των επεισοδίων, για περισσότερο από 40 λεπτά. Μεταξύ των αποκλεισμένων αυτοκινήτων ήταν και ένα λεωφορείο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ που εκτελούσε δρομολόγιο. Αργότερα έφθασε η πυροσβεστική έσβησε τις φωτιές και αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία.
Το πρωί τησ Τρίτης, από τις πέτρες που πετούσαν οι κάτοικοι, έσπασαν τα τζάμια ενός περιπολικού της αστυνομίας ενώ τραυματίστηκαν ελαφρά δύο αστυνομικοί.
Να σημειώσουμε ότι στα πρωινά επεισόδια είχε γίνει ακόμα μία σύλληψη. ert.gr