Απίστευτο! Σοκαρισμένοι οι Βορειοκορεάτες έμαθαν μόλις χθες για την συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Τραμπ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018

Απίστευτο! Σοκαρισμένοι οι Βορειοκορεάτες έμαθαν μόλις χθες για την συνάντηση Κιμ Γιονγκ Ουν - Τραμπ

Μπορεί η προετοιμασία για την ιστορική συνάντηση των ηγετών Βόρειας Κορέας και ΗΠΑ να καλύφθηκε εκτεταμένα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, οι Βορειοκορεάτες όμως βρίσκονταν έως χθες στο σκοτάδι, σύμφωνα με το δίκτυο CNBC.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν πρώτη φορά τη σύνοδο κορυφής μία ημέρα αφού ο ηγέτης της χώρας Κιμ Γιονγκ Ουν  έφθασε στη Σιγκαπούρη για τη σημερινή του συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Αν και αυτό έγινε μερικές εβδομάδες μετά τις πρώτες αναφορές για τη συνάντηση κορυφής σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, στην πραγματικότητα θεωρείται νωρίς για τη μυστικοπαθή χώρα, δεδομένου ότι οι δραστηριότητες του Κιμ συνήθως παραμένουν κρυφές έως ότου ο ίδιος να επιστρέψει στην Πιονγκγιάνγκ, σημείωσε ο Ρότζερ Μπέικερ, αντιπρόεδρος στρατηγικής ανάλυσης στη Stratfor.

«Οι Βορειοκορεάτες, διαφημίζοντας τη σύνοδο κορυφής στη Βόρεια Κορέα πριν ακόμα πραγματοποιηθεί, σίγουρα έκαναν κάτι έξω από τα συνηθισμένα σε ό,τι αφορά τον τρόπο που συμπεριφέρονται», δήλωσε ο Μπέικερ στο CNBC, μερικές ώρες πριν από τη συνάντηση των δύο ηγετών.

Το Κορεατικό Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κρατικός ειδησεογραφικός οργανισμός της Βόρειας Κορέας γνωστός ως KCNA, μετέδωσε χθες ότι ο Κιμ επιβιβάστηκε «σε κινεζικό αεροσκάφος για προσωπική του χρήση», το πρωί της 10ης Ιουνίου προς τη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap. To KCNA χαρακτήρισε το ταξίδι «μια ιστορική περιοδεία στο εξωτερικό» και έδωσε λεπτομέρειες για το τι θα περιελάμβανε η συνάντηση με τον Τραμπ:

«Στις συνομιλίες στη σύνοδο κορυφής της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας-ΗΠΑ, που θα διεξαχθούν για πρώτη φορά στην ιστορία, προσελκύοντας την προσοχή και τις προσδοκίες όλου του κόσμου, θα γίνει ανταλλαγή ευρύτατων και εις βάθος απόψεων σχετικά με το θέμα της εδραίωσης σχέσεων μεταξύ της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας και των ΗΠΑ, το ζήτημα της δημιουργίας ενός μόνιμου και διαρκούς μηχανισμού διατήρησης της ειρήνης στην Κορεατική Χερσόνησο, το θέμα της υλοποίησης της αποπυρηνικοποίησης της Κορεατικής Χερσονήσου και άλλων θεμάτων αμοιβαίας ανησυχίας, όπως απαιτείται από τη νέα εποχή», ανέφερε το πρακτορείο στα αγγλικά.

Πηγή: BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ