Βόλος: Συνταξιούχος στη φυλακή για 1.300 ευρώ – Η μέρα που άλλαξε η ζωή του – Με μπαστουνάκι στα κρατητήρια! - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Βόλος: Συνταξιούχος στη φυλακή για 1.300 ευρώ – Η μέρα που άλλαξε η ζωή του – Με μπαστουνάκι στα κρατητήρια!

Ζήτησε συγγνώμη, επικαλέστηκε προβλήματα υγείας αλλά η απόφαση ήταν αυτή που απευχόταν. Στη φυλακή ο συνταξιούχος...

Πρωταγωνιστής στην υπόθεση ένας 70χρονος συνταξιούχος που είχε συλληφθεί το 2010 επειδή οδηγούσε μεθυσμένος στον Βόλο. Ο ηλικιωμένος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να αποπληρώσει την ποινή φυλάκισης δύο μηνών, που του είχε επιβληθεί και αντιστοιχούσε στο ποσό των 1.300 ευρώ. Έτσι εκδόθηκε απόφαση φυλάκισης για έκτιση της ποινής. Ο 70χρονος οδηγήθηκε στις Δικαστικές Φυλακές Λάρισας όπου θα εκτίσει την ποινή, η οποία με τη χρήση των ευεργετικών ρυθμίσεων του νόμου Παρασκευόπουλου ισοδυναμεί με φυλάκιση έξι ημερών.

Ο συνταξιούχος του ΤΕΒΕ είχε αιτηθεί νωρίτερα τη μετατροπή της ποινής σε κοινωφελή εργασία. Το αίτημά του συζητήθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και δεν έγινε δεκτό. Στο δικαστήριο ζήτησε «συγγνώμη» και κάλεσε το Αυτόφωρο να δείξει επιείκεια, να τον βοηθήσει που δεν έχει χρήματα για να πληρώσει την ποινή και να κάνει κοινωφελή εργασία. Επικαλέστηκε πρόβλημα υγείας σχετικό με την καρδιά, αλλά και χειρουργική επέμβαση στο πόδι που είχε κάνει πριν μερικά χρόνια.

Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημά του. Ο 70χρονος δεν είχε πληρώσει καμία δόση από τη ρύθμιση που είχε κάνει, και είχε αιτηθεί εκπρόθεσμα τη μετατροπή της ποινής. Σύμφωνα με πληροφορίες, το 2010 είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 3 μηνών για οδήγηση υπό την επίδραση μέθης. Ο καταδικασθείς άσκησε έφεση και πέτυχε να μειωθεί η ποινή φυλάκισης στους δύο μήνες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου.

Εντούτοις, η ποινή φυλάκισης ήταν μετατρεπόμενη προς δέκα ευρώ ημερησίως. Ο ηλικιωμένος αιτήθηκε το 2014 δοσοποίηση της ποινής, όμως στο 18μηνο που ακολούθησε δεν κατέβαλε καμία δόση. Επιπλέον, δεν παρουσιάστηκε στα δικαστήρια για να ρυθμίσει με κάποιο τρόπο την αποπληρωμή της ποινής, και άφησε να περάσει και το 2017. Τελικά συνελήφθη προχθές από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου και χθες οδηγήθηκε στα δικαστήρια με τη διαδικασία του αυτοφώρου.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου ο ηλικιωμένος αποχώρησε με τη βοήθεια μπαστουνιού και με τη συνοδεία αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου, οι οποίοι θα τον οδηγούσαν στα κρατητήρια.

Πηγή: Εφημερίδα Ταχυδρόμος Βόλου, taxydromos.gr