ΠΓΔΜ: Φυλάκιση δύο ετών στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

ΠΓΔΜ: Φυλάκιση δύο ετών στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι

Φυλάκιση δύο ετών στον πρώην πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι Ένοχος για χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης, κρίθηκε ο Γκρουέφσκι. Η υπόθεση αφορούσε στην αγορά θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου.
Σε φυλάκιση δυο χρόνων καταδικάστηκε την Τετάρτη από δικαστήριο των Σκοπίων ο τέως πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρουέφσκι για "χρηματισμό και προτροπή τέλεσης παράνομης πράξης".

Η καταδίκη αφορούσε στην αγορά θωρακισμένου πολυτελούς αυτοκινήτου, υπόθεση για την οποία το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 6,5 ετών στον πρώην βοηθό υπουργό Εσωτερικών της κυβέρνησης Γκρούεφσκι, Γκόικο Πόποφσκι, που ήταν κατηγορούμενος για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος.

Το δικαστήριο απεφάσισε, επίσης, ότι εντός 15 ημερών οι καταδικασθέντες θα πρέπει να αποκαταστήσουν την οικονομική ζημιά που προκλήθηκε στο δημόσιο από τις πράξεις τους.

Με τη δίκη του Νίκολα Γκρούεφσκι εγκαινιάζεται ο κύκλος εναντίον του ποινικών διώξεων που έχουν ασκηθεί με βαρύτατες κατηγορίες εναντίον του για υποθέσεις διαφθοράς αλλά και τηλεφωνικών υποκλοπών.

Ο ίδιος ο Γκρούεφσκι δεν παρίστατο στη δίκη γιατί την ίδια ώρα καθόταν στο εδώλιο άλλου δικαστηρίου για άλλη δίκη, με τους συνηγόρους του να υποβάλουν έφεση.

Ο επί τρεις θητείες πρωθυπουργός, μετά την εκλογική ήττα του, τον περασμένο Δεκέμβριο, υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του προέδρου στο κόμμα του VMRO DPMNE αλλά παραμένει βουλευτής. news247.gr