Μέσα στο μήνα τελειώνουμε με το «Ελ. Βενιζέλος», λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Μέσα στο μήνα τελειώνουμε με το «Ελ. Βενιζέλος», λέει ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ

el_venizΟ κ. Ξενόφος εξέφρασε την ελπίδα του «μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου να έχουν προχωρήσει ικανοποιητικά οι αποκρατικοποιήσεις και για ΕΛΠΕ , Εγνατία Οδό και περιφερειακά λιμάνια».

Μέσα στο μήνα θα έχει ολοκληρωθεί η σύμβαση παραχώρησης για το ΔΑΑ «Ελ. Βενιζέλος», όπως δήλωσε ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Άρης Ξενόφος μιλώντας με δημοσιογράφους στο Χίλτον. Παράλληλα ο κ. Ξενόφος εξέφρασε την ελπίδα του «μέχρι το Eurogroup του Ιουνίου να έχουν προχωρήσει οι αποκρατικοποιήσεις για ΕΛΠΕ και 'Ελ. Βενιζέλος', Εγνατία Οδό και περιφερειακά λιμάνια ικανοποιητικά».

Επιπρόσθετα ο Πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ δήλωσε πως οι διαδικασίες για την πώληση μονάδων της ΔΕΗ και για τις εταιρείες ύδρευσης θα μεταφερθούν στο δεύτερο εξάμηνο της χρονιάς, σημειώνοντας πως «νομίζω ότι έχουμε κοινή αντίληψη με τους εκπροσώπους των θεσμών».

Για το Ελληνικό εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα πρέπει να έχουν μπει οι μπουλντόζες ενώ για τα λιμάνια είπε πως υπάρχει σύμπνοια με το υπουργείο για υπο-παραχώρηση δραστηριοτήτων.

Στην κριτική του υπ. Υποδομών και Μεταφορών Χρ. Σπίρτζη κατά του ΤΑΙΠΕΔ ο κ. Ξενόφος απάντησε ότι «φέτος η επίδοση του Ταμείου αποτελεί ρεκόρ από συστάσεως του, λογιστικά ανέρχεται στο 1 δισ ευρώ στο α' τετράμηνο της χρονιάς, και ολοκληρώθηκαν σημαντικά projects (ΟΛΠ κλπ). Ίσως ο υπουργός αναφερόταν στις δυστοκίες του παρελθόντος».

Παραδέχθηκε πως για το ΔΑΑ υπήρξε ένας μαραθώνιος συναντήσεων αλλά «έχουμε συγκλίνει με την Κομισιόν σε πολλά τεχνικά θέματα».

Για την Εγνατία Οδό, είπε ότι «προσπαθούμε να βάλουμε δέσμευση για τον παραχωρησιούχο να μην πληρώνουν διόδια οι εργαζόμενοι και τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Επίσης θα πρέπει να αναλάβει την βελτίωση του τμήματος 'Χαλάστρα – Εύζωνοι' επειδή σημειώνονται πολλά ατυχήματα. Το πρόβλημα είναι όμως ότι τρέχουν ταυτόχρονα δύο διαγωνισμοί (παραχώρησης και εγκατάστασης αναλογικών διοδίων) με αποτέλεσμα να μην μπορούν οι υποψήφιοι παραχωρησιούχοι να κάνουν ορθή αποτίμηση».

Τέλος, για τα ΕΛΠΕ δήλωσε πως η διαδικασία «τρέχει» κανονικά. «Σήμερα δόθηκε μία παράταση για 10 ημέρες αλλά μέχρι την άλλη εβδομάδα θα έχουμε μία καλύτερη εικόνα για το ενδιαφέρον».