Κέρκυρα: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση Αχαράβης – Ρόδας. (Φωτ.) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Κέρκυρα: Επιστολή διαμαρτυρίας για την κατάσταση Αχαράβης – Ρόδας. (Φωτ.)

Τραγική είναι η κατάσταση στον παραλιακό δρόμο Αχαράβης –Ρόδας και στην παραλία του Αγ.Στεφάνου με τους κατοίκους να προχωρούν σε δημοσιοποίηση φωτογραφιών και σε επιστολές προς όλες με στόχο να βρεθεί άμεσα μία λύση.
Στο κείμενο διαμαρτυρίας που δόθηκε στην δημοσιότητα από την Ομάδα Φίλων Παραλίας Αγ. Στεφάνου Επίσκεψης (SAVE THE BEACH), αναφέρονται τα σημαντικότερα προβλήματα όπως ο ελλιπής φωτισμός, τα απορρίμματα αλλά και το κακό οδικό δίκτυο.
Σύμφωνα με την επιστολή:
«Διαμαρτυρόμαστε και καταγγέλουμε την άνευ προηγουμένου τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο παραλιακός δρόμος Αχαράβης –Ρόδας και η παραλία Αγ.Στεφάνου Επίσκεψης.
Συγκεκριμένα θα θέλαμε να σας παρουσιάσουμε τα προβλήματα της καθημερινότητάς μας που απειλούν κατά πρώτο λόγο την ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών καθώς ο δρόμος  χρησιμοποιείται καθημερινά από μεγάλο αριθμό πολιτών. Κατά δεύτερο λόγο απειλείται ΑΜΕΣΑ η επιβίωση και ανάπτυξη των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην παραλία.
ΕΛΛΙΠΗΣ ΦΩΤΙΣΜΟΣ : Περισσότερο από μια δεκαετία αντιμετωπίζουμε συχνά προβλήματα ηλεκτροδότησης. Τα τελευταία δυο όμως υπάρχουν βλάβες που επήλθαν στο δίκτυο με το πέρας του πρόσφατου αποχετευτικού έργου με ΑΜΕΣΟ ΚΙΝΔΥΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΠΛΗΞΙΑΣ καθώς υπάρχουν πολλά απογυμνωμένα καλώδια και πεσμένη κολώνα. Επίσης περισσότερες από δυο κολώνες είναι έτοιμες να πέσουν και αυτές.
Τους καλοκαιρινούς μήνες οι τουρίστες παίρνουν οδηγίες από τους τουριστικούς πράκτορες  για την ασφάλειά τους να χρησιμοποιούν …φακούς!!!
ΟΔΟΠΟΙΑ: ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ  σε πάρα πολλά σημεία από καθιζήσεις στο οδόστρωμα.
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ:Για πάνω από 8 μήνες ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΟΓΚΟΣ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ έχει συγκεντρωθεί μπροστά στην είσοδο του πρώην Beis Beach Hotel σε απόσταση αναπνοής από την παραλία!!! Η μόλυνση της θαλάσσιας χλωρίδας είναι θέμα χρόνου καθώς με μια κακοκαιρία σκουπίδια  παρασύρονται στη θάλασσα.
Η συνολική  εικόνα της  παραλίας  γίνεται αντικείμενο έντονων παραπόνων από τουρίστες  ακόμη και αν διαμένουν στο κέντρο της  Αχαράβης και όχι απαραίτητα στην παραλία  με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς  να μετακινούνται  προς  άλλες  περιοχές  του νησιού με τους ιδιοκτήτες να χρεώνονται τη διαφορά.
Είναι πρωτόγνωρο για μία πόλη συνεχώς αναπτυσσόμενη σαν την Αχαράβη, με μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Κέρκυρας να έχει αφεθεί στο έλεος του θεού.
Είναι ανάγκη να διατηρήσουμε την  παραλία και το περιβάλλον καθαρό.
Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή μας να εργαζόμαστε και να ζούμε εμείς και τα παιδιά μας σε καθαρό και αξιοπρεπές  περιβάλλον».
Corfutvnews.gr