Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 29 Μαΐου 2018

Έλεγχοι για την πρόληψη της παραβατικότητας στα Ιόνια Νησιά

Εντατικοί αστυνομικοί έλεγχοι από τις υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιονίων Νήσων πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα για την πρόληψη της παραβατικών ενεργειών, στα νησιά του Ιονίου.

Συγκεκριμένα, κλιμάκια αστυνομικών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Κέρκυρας, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς και Λευκάδας πραγματοποίησαν από το Σάββατο (26-05-2018) έως και τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής (27-05-2018), διαδοχικούς ελέγχους για την πρόληψη κλοπών και διαρρήξεων, την αντιμετώπιση επικίνδυνων οδηγικών συμπεριφορών, καθώς και για την αντιμετώπιση παραβάσεων που σχετίζονται με την λειτουργία των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Οι έλεγχοι είχαν ως αποτέλεσμα να:
Συλληφθούν συνολικά (62) άτομα, (35 ημεδαποί και 27 αλλοδαποί),
Ελεγχθούν (612) οχήματα και (780) άτομα
Βεβαιωθούν ( 224) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και (39) παραβάσεις σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.
Ενδεικτικά από τις συλλήψεις ξεχωρίζουν:

(2) για κατοχή ναρκωτικών ουσιών
(2) για ηχορύπανση
(4) για παρεμπόριο
(2) για άγρα πελατών
(18) για στέρηση άδειας ικανότητας οδηγήσεως
Επιπλέον κατά την διάρκεια των ελέγχων πρόληψης επικίνδυνων οδηγικών ενεργειών βεβαιώθηκαν συνολικά (224) παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας από τις οποίες ενδεικτικά ξεχωρίζουν:

(14) για μέθη
(12) για ταχύτητα
(14) για προστατευτική ζώνη
(11) για προστατευτικό κράνος
(3) για χρήση κινητού τηλεφώνου
(27) για στέρηση αδείας ικανότητας οδήγησης και ανασφάλιστα οχήματα
Τέλος βεβαιώθηκαν ακόμη (39) παραβάσεις που σχετίζονται με την λειτουργία καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και αφορούσαν μεταξύ άλλων, τη στέρηση βιβλιαρίων υγείας και την ηχορύπανση.