Αήττητη και με δέκα η Μπαρτσελόνα! 2-2 με γκολάρες στο Classico (video) - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 7 Μαΐου 2018

Αήττητη και με δέκα η Μπαρτσελόνα! 2-2 με γκολάρες στο Classico (video)

Αήττητη και με δέκα η Μπαρτσελόνα! 2-2 με γκολάρες στο Classico (video)Η Μπαρτσελόνα έπαιξε ένα ολόκληρο ημίχρονο με παίκτη λιγότερο, αλλά με τον Μέσι να πετυχαίνει ένα ακόμη σπουδαίο γκολ σε Classico, κατάφερε να παραμείνει αήττητη στο πρωτάθλημα και μετά το ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης.

Σε ένα τρομερό Classico, που είχε εξαιρετικό ρυθμό, γκολάρες, αλλά και πολλή… φασαρία για τη διαιτησία, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης ήρθαν ισόπαλες με 2-2, με «νικήτρια» την ομάδα του Ερνέστο Βαλβέρδε.

Με το ματς να μην έχει βαθμολογικό ενδιαφέρον, το κίνητρο και για τις δύο ομάδες ήταν το αήττητο των «μπλαουγκράνα» στο πρωτάθλημα, με τους γηπεδούχους να το διατηρούν τελικά, αφού τα γκολ του Ρονάλντο και του Μπέιλ, δεν κατάφεραν να «υπερκεράσουν» αυτά των Σουάρες και Μέσι.

Το παιχνίδι

Το Classico πήρε από την αρχή «φωτιά», αφού μόλις στο 10ο λεπτό, η Μπαρτσελόνα «ξεδιπλώθηκε» εξαιρετικά στην αντεπίθεση και ο Σουάρες με πλασέ στην κίνηση από σέντρα ακριβείας του Σέρχι Ρομπέρτο έκανε το 1-0.

Η Ρεάλ κατάφερε όμως να βρει αμέσως «απάντηση», με δική της ωραία επιθετική προσπάθεια και τον Ρονάλντο να «σιωπαίνει» το Καμπ Νόου, στο 16ο λεπτό του αγώνα, με κοντινή προβολή.

To 1-1 έφερε σε μία ισορροπία το ματς, η οποία και διαταράχθηκε λίγο πριν από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, χάρη σε δύο διαιτητικές αποφάσεις. Στο 46ο λεπτό, ο Μπέιλ «πάτησε» από πίσω το πόδι του Ουμτιτί, αλλά οι διαιτητές δεν έδειξαν ούτε κίτρινη στον Ουαλό.

Στην αμέσως επόμενη φάση όμως, ο Σέρχι Ρομπέρτο αντέδρασε σε μαρκάρισμα του Μαρσέλο και χτύπησε εκτός φάσης τον Βραζιλιάνο, για να δεχτεί την κόκκινη κάρτα και να αφήσει την ομάδα του Βαλβέρδε με 10 παίκτες, εν μέσω διαμαρτυριών, στη λήξη του ημιχρόνου.

Το δεύτερο ξεκίνησε με τη Ρεάλ να προσπαθεί να «πιέσει» για τη νίκη, με παίκτη παραπάνω, αλλά ο Μέσι ανέλαβε… δράση για τη Μπαρτσελόνα και σε μία αντεπίθεση των «μπλαουγκράνα», έκανε με εξαιρετικό τρόπο το 2-1, στο 53ο λεπτό.

Αυτή τη φορά όμως, ήταν η σειρά των Μαδριλένων να διαμαρτυρηθούν για φάουλ του Σουάρες στην αρχή της φάσης, από την οποία προήλθε το γκολ των γηπεδούχων.

Τα πάντα «πάγωσαν» βέβαια στο 57ο λεπτό για χάρη του Αντρές Ινιέστα. Ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα πέρασε στο γήπεδο για τελευταία φορά με τη φανέλα των «μπλαουγκράνα» και όλο το Καμπ Νόου όρθιο, τον αποθέωσε σε μία μοναδική στιγμή.

Όταν το ματς βρήκε και πάλι ρυθμό, είχε έρθει η ώρα του Γκάρεθ Μπέιλ. Η επανεμφάνιση του Ουαλού στην ενδεκάδα ενός classico, συνδυάστηκε με ένα εκπληκτικό γκολ στο 72ο λεπτό του αγώνα. Ο πρώην παίκτης της Τότεναμ έστειλε με τρομερό σουτ από τα όρια της περιοχής τη μπάλα στο «γάμα» του Τερ Στέγκεν για να κα΄νει με εντυπωσιακό τρόπο το 2-2.

Αυτό όμως ήταν και το τελικό σκορ, αφού ο διαιτητής «έκλεισε τα μάτια» και σε ένα πέναλτι στον Μαρσέλο στο 77ο λεπτό του αγώνα, για μία ακόμη φάση που προκάλεσε διαμαρτυρίες στο φετινό ντέρμπι της Ισπανίας.

Με το τελικό 2-2 λοιπόν, η Μπαρτσελόνα βγήκε… νικήτρια του classico, αφού διατήρησε το αήττητο στο πρωτάθλημα και είναι πλέον έτοιμη να γράψει ιστορία στη «La Liga».

Οι συνθέσεις στο Μπαρτσελόνα – Ρεάλ Μαδρίτης
Μπαρτσελόνα: Τερ Στέγκεν, Σέρτζι Ρομπέρτο, Πικέ, Ουμτιτί, Τζόρντι Άλμπα, Μπουσκέτς, Ράκιτιτς, Κοουτίνιο (46′ Νέλσον Σεμέντο), Ινιέστα (58′ Παουλίνιο), Μέσι, Λουίς Σουάρες (90’+2 Αλκάθερ).


Ρεάλ Μαδρίτης: Κέιλορ Νάβας, Νάτσο (68′ Λούκας Βάθκεθ), Βαράν, Σέρχιο Ράμος, Μαρσέλο, Καζεμίρο, Μόντριτς, Κρόος (84′ Κόβατσιτς), Μπέιλ, Κριστιάνο Ρονάλντο (46′ Μάρκο Ασένσιο), Μπενζεμά.