Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι -Μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 28 Απριλίου 2018

Σε κατ’ οίκον περιορισμό ο Μπιλ Κόσμπι -Μέχρι να ανακοινωθεί η ποινή του

Ο Μπιλ Κόσμπι φεύγει από το δικαστήριο (Φωτογραφία: AP/ Matt Slocum)Σε κατ’οίκον περιορισμό θα παραμείνει ο Μπιλ Κόσμπι, εν αναμονή της ανακοίνωσης της ποινής του, αφού έχει κριθεί ένοχος για σεξουαλική επίθεση κατά της Αντρέα Κόνσταντ, το 2004.

Ο 80χρονος διάσημος κωμικός θα μπορεί να φύγει από το σπίτι του στο Τσέλτεναμ, κοντά στη Φιλαδέλφεια, μόνο για επίσκεψη σε γιατρό ή στους δικηγόρους του, αλλά έπειτα από γραπτή έγκριση και με τον όρο ότι θα μείνει εντός της ζώνης της Φιλαδέλφειας. Επίσης, θα φορά ηλεκτρονικό βραχιόλι.

Ο πρωταγωνιστής του «Cosby Show» οφείλει επίσης να υποβληθεί σε μια αξιολόγηση για την απειλή που μπορεί να θέτει για τον κόσμο ως δράστης σεξουαλικής επίθεσης, διέταξε ο δικαστής, αναφερόμενος στη συστηματική αξιολόγηση που γίνεται στους ανθρώπους που κρίνονται ένοχοι για σεξουαλικά εγκλήματα.

Αν και κρίθηκε ένοχος για σεξουαλική επίθεση εναντίον της Κόνσταντ, δεκάδες ακόμη τον έχουν κατηγορήσει για το ίδιο εδώ, αλλά κατηγορίες αυτές είχαν παραγραφεί εκτός από την υπόθεση της Κόνσταντ.

Τον Ιανουάριο του 2004, στο σπίτι του, ο Κόσμπι είχε προτείνει στην υπάλληλο του πανεπιστημίου Temple, την 45χρονη σήμερα Κόνσταντ, να πιει ένα ποτήρι κρασί και μαζί τρία χάπια που, όπως της είπε, θα τη βοηθούσαν να χαλαρώσει, προτού την κακοποιήσει σεξουαλικά ενώ εκείνη δεν μπορούσε πλέον να αντισταθεί. Ο ίδιος είχε υποστηρίξει ότι η σεξουαλική τους συνεύρεση είχε γίνει με τη συναίνεσή της.

Ο κωμικός, που κρίθηκε χθες ένοχος σε τρεις κατηγορίες για σεξουαλική επίθεση στην Κόνσταντ, βρίσκεται τώρα αντιμέτωπος με κάθειρξη 30 ετών, δέκα χρόνια για καθεμία από τις κατηγορίες. Το πιθανότερο πάντως είναι να του επιβληθεί μικρότερη ποινή, αλλά δεν αποκλείεται να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στη φυλακή.

Η ημερομηνία κατά την οποία θα ανακοινωθεί η ποινή του δεν έχει ακόμη οριστεί, αλλά αναμένεται εντός 75 ημερών, δηλαδή περίπου ως τα μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον δικαστή.

Ο δικηγόρος του δήλωσε ωστόσο χθες ότι θα ασκήσει έφεση, κάτι το οποίο θα μπορούσε να γλιτώσει τον Κόσμπι από τη φυλακή για αρκετό χρονικό διάστημα. iefimerida.gr