Οι τρεις νεαροί που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Οι τρεις νεαροί που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδες

Οι τρεις νεαροί που ύψωσαν τις ελληνικές σημαίες στις βραχονησίδεςΠρος τιμήν του αδικοχαμένου σμηναγού Μπαλταδώρου αναρτήθηκαν οι σημαίες στις βραχονησίδες του Αιγαίου, ανάρτηση η οποία λίγο έλειψε να προκαλέσει διπλωματικό επεισόδιο.

Μιλώντας αποκλειστικά στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», ο ένας από τους τρεις νεαρούς που τοποθέτησαν τη σημαία, που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στους Φούρνους Ικαρίας, ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα.

«Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ», δηλώνει ο νεαρός, σημειώνοντας πως «ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου».

Όπως περιγράφει, «ξεκινήσαμε την Παρασκευή, στις 11 το πρωί και την πρώτη σημαία τη βάλαμε στο μικρό Ανθρωποφάγο, μετά στο Μεγάλο Ανθρωποφάγο, στο Ασπρονήσι, στο Μακρονήσι και τέλος στο Πετροκάραβο. Τελειώσαμε 4 στις απόγευμα. Το στεφάνι το ρίξαμε στο Πρασονήσι πριν βάλουμε την πρώτη σημαία».
Μάλιστα, όπως είπε, «το Σάββατο το μεσημέρι πήγαμε να δούμε αν είναι εκεί οι σημαίες και ήταν και στα 5 νησιά, δεν είχαν πέσει».
Ο νεαρός νησιώτης διαχωρίζοντας τη θέση των τριών από πολιτικές σκοπιμότητες και κίνητρα, δήλωσε πως «δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα, το κάναμε για τη σημαία και την πατρίδα» και τόνισε πως, «δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί».
«Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς», είπε χαρακτηριστικά και τέλος ανέφερε πως «επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο από την πράξη μας, εμείς οι τρεις πάμε στη θέση τους». euro2day.gr