Ο Κιμ βάζει τέλος σε πυρηνικά και δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Σάββατο 21 Απριλίου 2018

Ο Κιμ βάζει τέλος σε πυρηνικά και δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων

Αριστερά ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και δεξιά ο ηγέτης της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγκ ΟυνΤο τέλος των δοκιμών πυρηνικών όπλων και βαλλιστικών πυραύλων καθώς και το κλείσιμο του κύριου πεδίου δοκιμών ανακοίνωσε ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν. Την κίνηση της Πιονγκγιάνγκ χαιρέτισαν αμέσως Ουάσινγκτον, Σεούλ και Πεκίνο.
Από σήμερα, «21η Απριλίου, η Βόρεια Κορέα αναστέλλει τις πυρηνικές δοκιμές της και τις εκτοξεύσεις δι-ηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων», υπογράμμισε ο Κιμ Γιόνγκ Ουν, εκτιμώντας ότι το πεδίο πυρηνικών δοκιμών «ολοκλήρωσε την αποστολή του».
Η Βόρεια Κορέα «θα κλείσει το πεδίο πυρηνικών δοκιμών στο βόρειο τμήμα της χώρας για να αποδείξει τη δέσμευσή της στη διακοπή των πυρηνικών δοκιμών», συμπλήρωσε ο βορεοκορεάτης ηγέτης. «Μια πολύ καλή είδηση για τη Βόρεια Κορέα και τον κόσμο».
«Μήνυμα από τον Κιμ Γιονγκ Ουν», δήλωσε ο Ντόναλντ Τραμπ μέσω Twitter και πρόσθεσε πως οι εξαγγελίες του Βορειοκορεάτη αποτελούν πρόοδο για όλους.
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Λευκός Οίκος έχουν επιβεβαιώσει την επικείμενη συνάντηση με τον Βορειοκορετάτη, σε ένα τετ-α-τετ με ιδιαίτερα ενδιαφέρον ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις. news247.gr