Ηλεκτρονικό σφυρί για κινητά και ακίνητα από την εφορία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Ηλεκτρονικό σφυρί για κινητά και ακίνητα από την εφορία

Ηλεκτρονικό σφυρί για κινητά και ακίνητα από την εφορίαΣτα τέλη του μήνα γενικεύεται και για τις οφειλές προς την Εφορία η διαδικασία των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Εντάχθηκαν ήδη στην πλατφόρμα τα πρώτα ακίνητα. Διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά πρώτο στη λίστα.
Πρεμιέρα στις 27 Απριλίου κάνουν οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο και το πρώτο διαδικτυακό «σφυρί» έχει προγραμματιστεί να χτυπήσει για διαμέρισμα του Λάκη Γαβαλά στην Αγία Παρασκευή.

Στη σχετική λίστα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων έχουν ήδη ενταχθεί 15 ακίνητα, με το πλήθος τους να αναμένεται να αυξηθεί τις επόμενες ημέρες. Εκτός από ακίνητα, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί για χρέη προς το δημόσιο θα αφορούν και κινητές αξίες όπως αυτοκίνητα, κότερα, κοσμήματα και έργα τέχνης.

Η διαδικασία πλειστηριασμού ακινήτων για χρέη προς το δημόσιο δεν ήταν της μόδας τα τελευταία χρόνια. Το πρώτο «χτύπημα» στο ύψος των αντικειμενικών αποτελούσε αιτία μηδενικού ενδιαφέροντος ενώ η κατάταξη του δημοσίου στην τελευταία θέση μεταξύ των πιστωτών καθιστούσε και το ενδιαφέρον του ίδιου του δημοσίου μηδενικό, ξέχωρα από το όποιο πολιτικό κόστος.

Τα δεδομένα στο ύψος της πρώτης προσφοράς έχουν αλλάξει. Η αντικειμενική αξία έχει προβλεφθεί με νόμο ότι υποκαθίσταται από την εμπορική για την πρώτη προσφορά ενώ μετά τη διενέργεια δύο άγονων πλειστηριασμών η τιμή μπορεί να πέσει και κάτω από την εμπορική. Η κατάταξη του δημοσίου παραμένει αμετάβλητη. Εργαζόμενοι και τράπεζες προηγούνται.

Το πρόγραμμα της ΑΑΔΕ για το 2018 προβλέπει 17.000 πλειστηριασμούς στη διάρκεια του έτους. Οι πιθανότητες είναι ήδη μηδενικές για την τήρηση του στόχου.

Σύμφωνα με τον μέχρι σήμερα προγραμματισμό πάντως, στο διάστημα 27 Απριλίου έως 15 Μαϊου θα βγουν σε ηλεκτρονικό πλειστηριασμό τα ακόλουθα:

1. Διαμέρισμα (δώμα) τετάρτου ορόφου 12 τ.μ. στην Αγία Παρασκευή με τιμή πρώτης προσφοράς στα 9.000 ευρώ.

2. Γραφείο πρώτου ορόφου στην οδό Κωνσταντινουπόλεως, 95 τ.μ. με τιμή πρώτης προσφοράς στα 96.000 ευρώ.

3. Μεζονέτα 130 τ.μ. Πάρου και Τσακάλωφ στον Δήμο Βάρης με τρία πάρκινγκ ( 246.000 ευρώ).

4. Μεζονέτα τετάρτου ορόφου με πάρκινγκ στην Αγία Παρασκευή. Τιμή πρώτης προσφοράς 187.091 ευρώ

5. Οικόπεδο στα Καλύβια Αττικής 800 τ.μ. με κτίσματα 480 τ.μ. Τιμή πρώτης προσφοράς 599.000 ευρώ

6. Οικόπεδο 113,49 τ.μ. στην περιοχή του Ψυρρή με τιμή πρώτης προσφοράς 210.000 ευρώ.

7. Βιομηχανικό κτίριο 5.094 ,60 τ.μ. σε αγροτεμάχιο 27.453 τ.μ. στο Δήμο Αυλώνας. Τιμή πρώτης προσφοράς 982.000 ευρώ. euro2day.gr