Έτσι θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός - Τι θα γίνει μετά από Οφόε-Σεμπά - Έρχεται τσουνάμι, αλλάζουν όλα - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

Έτσι θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός - Τι θα γίνει μετά από Οφόε-Σεμπά - Έρχεται τσουνάμι, αλλάζουν όλα

Έτσι θα χτιστεί ο νέος Ολυμπιακός - Τι θα γίνει μετά από Οφόε-Σεμπά - Έρχεται τσουνάμι, αλλάζουν ÏŒÎ»Î±Η κίνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να επισκεφθεί το προπονητικό κέντρο του Ολυμπιακού και να καταφερθεί με «σκληρές» εκφράσεις εναντίον των παικτών είναι ενδεικτική του κλίματος εντός της ομάδας και παράλληλα αποτελεί το… κερασάκι στην τούρτα μιας απογοητευτικής σεζόν για την ομάδα.

Ο ισχυρός άνδρας του Ολυμπιακού «τελείωσε» πολλούς ποδοσφαιριστές κατηγορώντας τους για αδιαφορία και δηλώνοντας ευθέως ότι δεν έχουν θέση στον Ολυμπιακό. Ουσιαστικά, ο Μαρινάκης προανήγγειλε το τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα. Δεν ξέρουμε εάν θα κάνει όντως πράξη την ατάκα του περί χρησιμοποίησης παιδιών από την Κ20 μέχρι το τέλος, ωστόσο δεν είναι αυτό το ζήτημα που «καίει», αλλά το τι θα συμβεί το καλοκαίρι ενόψει της επόμενης σεζόν.

Ήδη έγιναν οι πρώτες κινήσεις, αφού Οφόε και Σεμπά ενημερώθηκαν πως δεν υπολογίζονται και θα προπονούνται ατομικά μέχρι να βρεθεί ο τρόπος να αποχαιρετήσουν και επίσημα. Ωστόσο, η εκκαθάριση δεν πρόκειται να σταματήσει σε αυτό το σημείο, καθώς αναμένεται τους δύο άσους να ακολουθήσουν άμεσα στην έξοδο κι άλλοι ποδοσφαιριστές.

Άλλωστε, σας έχουμε ήδη ενημερώσει για τις πολλές αλλαγές που αναμένεται να υπάρξουν στο ρόστερ, με τον νέο Ολυμπιακό να χτίζεται σε τρεις άξονες: την ελληνοποίηση, αλλά και τις μειώσεις στο μισθολόγιο και στον μέσο όρο ηλικίας.

Το μπάτζετ

Η φετινή σεζόν δημιούργησε πολλά προβλήματα στους Ερυθρολεύκους, καθώς πιθανότατα θα μείνουν εκτός Champions League, γεγονός που θα μειώσει σημαντικά τα έσοδα του συλλόγου, μοιραία και το μπάτζετ. Ο Ολυμπιακός πρέπει να ξεφορτωθεί αρκετά «βαρίδια» από το ρόστερ του και για να το κάνει πιθανότατα θα χρειαστεί να τους πουλήσει σε τιμές πολύ χαμηλότερες από αυτές που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια. Ούτως ή άλλως, ελάχιστοι ποδοσφαιριστές έχουν πραγματοποιήσει καλή σεζόν, ώστε να δημιουργηθούν υπεραξίες, άρα δύσκολα θα καταφέρει ο Ολυμπιακός φέτος να πετύχει πωλήσεις με… τρελά ποσά, όπως τις προηγούμενες σεζόν (π.χ Ρέτσος).

Επίσης, «αγκάθι» στο θέμα των πωλήσεων αναμένεται να αποτελέσουν οι παίκτες με υψηλά συμβόλαια, που όμως δεν έκαναν ανάλογη σεζόν για να τα δικαιολογήσουν. Πάρτε για παράδειγμα τον Κώστα Φορτούνη, έναν ποδοσφαιριστή που στο παρελθόν υπήρχε η εκτίμηση ότι μπορεί να αποτελέσει το επόμενο μεγάλο deal του Ολυμπιακού. Ο Έλληνας διεθνής έκανε μετριότατη σεζόν, κάτι που μειώνει τους υποψήφιους αγοραστές προς το πρόσωπό του, ενώ ταυτόχρονα ο ίδιος ο παίκτης γνωρίζει ότι είναι απίθανο να βρει στο εξωτερικό συμβόλαιο ανάλογο με αυτό που απολαμβάνει στον Πειραιά. Το πρόβλημα, ωστόσο, δεν είναι ο Φορτούνης, αλλά το γεγονός ότι στο ρόστερ υπάρχουν πολλοί παίκτες, για τους οποίους ισχύει το ίδιο.

Με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν, καταλήγει κανείς στο συμπέρασμα ότι η ελληνοποίηση αποτελεί μονόδρομο για να χτιστεί ο Ολυμπιακός σε υγιείς βάσεις. Αφενός οι νεαροί Έλληνας παίκτες είναι εξελίξιμοι και άρα οι προοπτικές μεταπώλησής τους είναι σαφώς μεγαλύτερες και αφετέρου ταιριάζουν στα «θέλω» του Μαρινάκη, ο οποίος υπερτόνισε την αναγκαιότητα να αδειάσει το ρόστερ από «τουρίστες» και να γεμίσει με ποδοσφαιριστές που γνωρίζουν τι σημαίνει Ολυμπιακός και παίζουν με πάθος για τη φανέλα. sportdog.gr