Καυτός Απρίλιος με την Τουρκία στο Αιγαίο - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 6 Απριλίου 2018

Καυτός Απρίλιος με την Τουρκία στο Αιγαίο

Καυτός Απρίλιος με την Τουρκία στο ΑιγαίοΜια από τις πιο κρίσιμες περιόδους της περνά η κυβέρνηση με αφορμή την σοβαρή επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων.

Οι ημέρες του Πάσχα μπορεί να δίνουν αφορμή για ολιγοήμερη ξεκούραση στον Πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, ωστόσο, μεγάλη είναι η ανησυχία σχετικά με τα σχέδια της Τουρκίας και τις πιθανές προκλήσεις στο Αιγαίο.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί για λίγες ημέρες στην Τήλο αλλά το μυαλό του θα βρίσκεται στο Αιγαίο και στα επικίνδυνα παιχνίδια που παίζονται τις τελευταίες εβδομάδες.

Οι εισηγήσεις που δέχεται και οι αναλύσεις που του κάνουν για τα εθνικά θέματα, συγκλίνουν όλες στο ότι οι Τούρκοι επιδιώκουν ένα «θερμό» επεισόδιο. Ή στην καλύτερη περίπτωση να συντηρήσουν ένα κλίμα πόλωσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνηση προσπαθούν να ισορροπήσουν σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή η οποία είναι και δυσδιάκριτη. Από τη μια πρέπει να αντιμετωπίσουν την απρόβλεπτη στάση του Ταγίπ Ερντογάν. Όπως τονίζουν στο Μαξίμου, ο φόβος για τον Σουλτάνο ενισχύεται από την απόφασή του να εγκαταλείψει τη Δύση και να προσεγγίσει τη Μόσχα και την Τεχεράνη, γεγονός που τον κάνει ακόμη πιο ανεξέλεγκτο.

Από την άλλη αμηχανία επικρατεί στην κυβέρνηση από τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου ο οποίος έχει προκαλέσει ένα πολεμικό κλίμα, μια αχρείαστη νευρικότητα κι ένα σκηνικό έντασης.

Ο Τσίπρας δέχεται εισηγήσεις να τελειώνει με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και να αναζητήσει συμμαχίες σε πιο μετριοπαθείς και προοδευτικούς χώρους. «Δεν πάει άλλο με τον Καμμένο, κάτι πρέπει να γίνει για να σταματήσει ο λαϊκισμός του», λένε όσοι είναι αντίθετοι με τη στάση του υπουργού Αμυνας τις τελευταίες ημέρες.

Η ουσία είναι ότι ούτε αυτές τις ημέρες μπορεί να «κλείσει ο συναγερμός» και να ηρεμήσει η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία της χώρας. Και όπως διαφαίνεται όλος ο Απρίλιος θα είναι «καυτός» για την κυβέρνηση η οποία καλείται να αντιμετωπίσει μια κατάσταση πρωτόγνωρη. tovima.gr