Στέλιος Σκλαβενίτης: Η συγκινητική στιγμή που αποφάσισε «Ποτέ την Κυριακή» - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 5 Απριλίου 2018

Στέλιος Σκλαβενίτης: Η συγκινητική στιγμή που αποφάσισε «Ποτέ την Κυριακή»

Η συγκινητική αποκάλυψη για το πώς ο Στέλιος Σκλαβενίτης πήρε την απόφαση να μην ανοίγουν τα καταστήματα της αλυσίδας τις Κυριακές.

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε χθες η κηδεία του Στέλιου Σκλαβενίτη, ενός επιχειρηματία που ήταν ιδιαίτερα αγαπητός τόσο στους συνεργάτες του όσο και στους υπαλλήλους του.

Η εξόδιος ακολουθία τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στον Πειραιά και κατά τη διάρκειά της, ένας από τους στενούς του συνεργάτες μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον «φιλότιμο και φιλεύσπλαχνο εργοδότη», αποκαλύπτοντας, μάλιστα, πώς έφτασε στο να πάρει την απόφαση να μένουν κλειστά τα καταστήματα της αλυσίδας τις Κυριακές. 
Όπως ανέφερε στον επικήδειό του:

«Ο Στέλιος βρισκόταν σε συζητήσεις για το αν πρέπει να ανοίγουμε κι εμείς ή όχι. Βγαίνοντας από το γραφείο του, άκουσε τον γιο μιας υπαλλήλου να της λέει: 'γιατί μαμά λες ότι είναι καλό αφεντικό ο Σκλαβενίτης; Αφού την Κυριακή δεν θα ‘σαι σπίτι μας!'. Του πήρε μόλις ένα λεπτό να επεξεργαστεί αυτό που μόλις είχε ακούσει από τον μικρούλη. 'Δεν ανοίγουμε!' ήταν η τελική του απόφαση».
Αναφορικά με το πόσο φιλεύσπλαχνος ήταν, είπε:

«Τον Αύγουστο του 2009, στη μεγάλη πυρκαγιά του κεντρικού κτιρίου στο Περιστέρι, ο Στέλιος μάς είδε δακρυσμένους απέξω και ήρθε και μας είπε 'μη στενοχωριέστε… σημασία έχει που δεν έπαθε κανείς τίποτα. Δεν πειράζει. Θα το φτιάξουμε καλύτερο!'. Αυτός ο άνθρωπος εκπροσωπούσε τις δυνάμεις του Καλού. Και προκαλούσε ένα σιωπηλό ντόμινο καλοσύνης που περνούσε από άνθρωπο σε άνθρωπο, σε έναν τόσο σκληρό και ανταγωνιστικό κλάδο, όπως είναι το οργανωμένο λιανεμπόριο».

Πηγή: thetoc