Ακτιβίστρια που κατήγγειλε λογοκρισία, η δράστης της επίθεσης στα κεντρικά του YouTube - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ακτιβίστρια που κατήγγειλε λογοκρισία, η δράστης της επίθεσης στα κεντρικά του YouTube

agdam-new-vidΗ 38χρονη Νασίμ Αγκντάμ κατηγορούσε την πλατφόρμα ότι της αφαιρούσε χρήστες από το κανάλι της - Φέρεται να πυροβόλησε πάνω από 20 φορές πριν να αυτοκτονήσει
Η ακτιβίστρια υπέρ των δικαιωμάτων των ζώων 38χρονη Νασίμ Αγκντάμ, οι γονείς της οποίας ήταν από το Ιράν, αναγνωρίστηκε τελικά ως η δράστης πίσω από την επίθεση στα κεντρικά γραφεία του YouTube το μεσημέρι της Τρίτης (ώρα Καλιφόρνια).

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η Αγκντάμ υποστήριζε ότι το YouTube λογόκρινε τα βίντεό της και γι' αυτό, μάλιστα, είχε ανεβάσει και ένα βίντεο κατηγορώντας τους διαχειριστές της πλατφόρμας ότι επεξεργάστηκαν τα βίντεό της με αποτέλεσμα να μην έχουν views. «Δεν υπάρχουν ίσες ευκαιρίες στο YouTube» ακούγεται να λέει η Αγκντάμ.



agdam-new-vid


Κατά τις ίδιες πληροφορίες η Αγκντάμ πυροβόλησε περισσότερες από 20 φορές πριν να βάλει τέλος στη ζωή της αφού πρώτα τραυμάτισε τρια άτομα. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ανάμεσα στους τραυματίες είναι και ο σύντροφός της Αγκντάμ, ένας άνδρας ηλικίας 36 ετών ο οποιός νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αν και αυτή η εκδοχή δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται. Οι άλλες δύο τραυματίες είναι γυναίκες, μια 32χρονη που τραυματίστηκε σοβαρά και μια 27χρονη η οποία της κατάστασης κρίνεται μη σοβαρή.

Στις 20 Φεβρουαρίου το YouTube ενεργοποίησε μια νέα πολιτική διαφήμισης που αφαιρούσε έσοδα σε κανάλια με λιγότερους από 1.000 συνδρομητές και 4.000 ώρες θέασης.

Το χρονικό
Χαοτική κατάσταση επικράτησε για ώρα την Τρίτη στα κεντρικά γραφεία του ιστοτόπου YouTube στην Καλιφόρνια, όπου μια γυναίκα άνοιξε πυρ, προκαλώντας την πανικόβλητη έξοδο των εργαζόμενων και τη μαζική κινητοποίηση της αστυνομίας, πριν η ύποπτη βρεθεί νεκρή, με την αστυνομία να διευκρινίζει πως πιθανότατα αυτοκτόνησε.

«Έχουμε τέσσερα θύματα. Διακομίστηκαν όλα σε νοσοκομείο, με τραύματα που προκλήθηκαν από ένα πυροβόλο όπλο. Έχουμε ένα άτομο που απεβίωσε από τραύματα που προκάλεσε το ίδιο στον εαυτό του. Και, αυτή τη στιγμή, θεωρούμε πως πρόκειται για το άτομο που άνοιξε πυρ», είπε ο Εντ Μπαρμπερίνι, ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Σαν Μπρούνο, όπου εκτυλίχθηκαν τα τραγικά γεγονότα.

Σύμφωνα με μαρτυρία που μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο CNN, η γυναίκα εισέβαλε την ώρα του μεσημεριανού γεύματος κι άρχισε να πυροβολεί. Φαινόταν να έχει στόχο «έναν άνθρωπο συγκεκριμένα».

Η αστυνομία άρχισε να ενημερώνεται για τις πρώτες κλήσεις στον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 στις 12:46 τοπική ώρα (22:46 ώρα Ελλάδας).

Υπάλληλοι του YouTube αφηγήθηκαν ότι επικράτησε πανικός, καθώς σχεδόν οι πάντες άρχισαν να τρέχουν προς τις εξόδους των κεντρικών γραφείων της εταιρείας, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, όταν ακούστηκαν οι πυροβολισμοί. Ένας υπάλληλος είπε ότι είδε αίματα στο δάπεδο.

Τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν πλάνα που εικονίζουν υπαλλήλους του YouTube καθώς βγαίνουν από το κτίριο με τα χέρια υψωμένα.
We are responding to an active shooter. Please stay away from Cherry Ave & Bay Hill Drive.
Η Google ανέφερε ότι συντονίζει τις ενέργειές της με τις αρχές.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε μέσω Twitter ότι ενημερώθηκε για το συμβάν.

Τον περασμένο μήνα, ο ιστότοπος YouTube ανακοίνωσε ότι θα απαγορεύσει να αναρτάται περιεχόμενο που προωθεί τις πωλήσεις όπλων και αξεσουάρ τους, αλλά και στους εγγεγραμμένους χρήστες του να μοιράζονται βίντεο που διδάσκουν πώς μπορεί κανείς να φτιάξει όπλα.

Το ζήτημα της οπλοκατοχής συνεχίζει να διχάζει την κοινή γνώμη στις ΗΠΑ, ειδικά μετά τη σφαγή που διαπράχθηκε σε λύκειο της πόλης Πάρκλαντ, στη Φλόριντα, τη 14η Φεβρουαρίου, όταν 17 μαθητές και εκπαιδευτικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενός εφήβου. Πάνω από 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι πήραν μέρος την 24η Μαρτίου στην «Πορεία για τις ζωές μας» στη χώρα, για να απαιτήσουν αυστηρότερο έλεγχο των όπλων. Οι διαδηλώσεις που έχουν γίνει μετά το μακελειό του Φεβρουαρίου στις ΗΠΑ για το ζήτημα χαρακτηρίστηκαν οι μεγαλύτερες των τελευταίων δύο δεκαετιών.

 



We were sitting in a meeting and then we heard people running because it was rumbling the floor. First thought was earthquake. https://twitter.com/lavrusik/status/981259304408788993 

 

 


protothema.gr