Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κ.Γιαντζόγλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για την αντίδραση των αλληλέγγυων - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κ.Γιαντζόγλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για την αντίδραση των αλληλέγγυων

Στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Κ.Γιαντζόγλου: Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ. για την αντίδραση των αλληλέγγυωνΗ εσπευσμένη μεταφορά στο νοσοκομείο Λάρισας του απεργού πείνας Κωνσταντίνου Γιαντζόγλου, προκαλεία ανησυχία στα υψηλά κλιμάκια της αστυνομίας, που φοβάται τα αντίποινα των αντιεξουσιαστών.
Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας μεταφέρθηκε εσπευσμένα πριν λίγη ώρα ο απεργός πείνας και δίψας, Κωνσταντίνος Γιαντζόγλου, ,ετά από λιποθυμικό επεισόδιο μέσα στο κελί του.

Ο 29χρονος κατηγορείται για την αποστολή δεμάτων - «βόμβων» σε αρτκετούς στόχους εντός κι εκτός Ελλάδας, ενώ από ένα παρόμοιο δέμα είχε τραυματιστεί σοβαρά ο πρώην πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Αίτημα του απεργού πείνας είναι η μεταφορά του στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου κι είχε μεταφερθεί προσωρινά για να παραστεί στα δικαστήρια όπου θα εκδικάζονταν οι κατηγορίες εναντίον του.

Ο 29χρονος μεταφέρθηκε πριν από λίγες ημέρες στις φυλακές Λάρισας, μετά από επιχείρηση των ΕΚΑΜ μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Επίθεση σε καθηγήτρια εγκληματολογίας της Παντείου

Επίθεση στο γραφείο της στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, δέχτηκε σήμερα η καθηγήτρια και διευθύντρια του μεταπτυχιακού εγκληματολογίας, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, από ομάδα αντιεξουσιαστών.

Η ενέργεια εντάσσεται στο μπαράζ επιθέσεων και παρεμβάσεων κάθε είδους, ως ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Κωνσταντίνο Γιατζόγλου, ο οποίος κρατείται για την αποστολή του τρομοδέματος στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και κάνει απεργία πείνας και δίψας, μετά την μεταγωγή του από τις φυλακές Κορυδαλλού στην Λάρισα.

Για την επίθεση αναρτήθηκε και κείμενο σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Την υπόθεση έχει αναλάβει η Κρατική Ασφάλεια, αλλά μέχρι πριν από λίγο η κ. Ζαραφωνίτου δεν είχε δώσει κατάθεση.

Τι φοβάται η ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερη ανησυχία έχει προκαλέσει στα υψηλά κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. η αλληλουχία των γεγονότων με αφορμή τη μεταγωγή του 29χρονου Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στο σωφρονιστικό κατάστημα Λάρισας.

Η επικίνδυνη κλιμάκωση ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, με τη στάση των κρατουμένων στις φυλακές Κορυδαλλού, συνεχίστηκε τα ξημερώματα της Δευτέρας με την έκρηξη χειροβομβίδας λίγα μέτρα μακριά από το Α.Τ. Καισαριανής και κορυφώθηκε με την καταδρομική επίθεση σε καταστήματα επί της οδού Ερμού τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Παράλληλα, ομάδα περίπου 30 αντιεξουσιαστών προχώρησε σε ολιγόωρη κατάληψη των γραφείων της «Αυγής», μία άλλη ομάδα έκανε έφοδο στο γραφείο καθηγήτριας εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, έγινε κατάληψη στην Πρυτανεία του Πανεπιστήμιου Αθηνών, εντάθηκαν οι καταδρομικές ενέργειες εναντίον διμοιριών ΜΑΤ στα Εξάρχεια, ενώ μπαράζ επιθέσεων με βόμβες μολότοφ και βαριοπούλες είχαμε και σε καταστήματα στην Πάτρα.

Μετά το σπάσιμο των δέκα καταστημάτων στον πιο εμπορικό δρόμο της Αθήνας, ακολούθησε ανάρτηση στη γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου. Σε αυτή εξαπολύονταν ευθείες απειλές ότι «το κύμα θα ισοπεδώσει την πόλη, και υπόσχονται πως θα γίνουν ο εφιάλτης όλων». Είναι σαφές το μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι ή θα επιστρέψει στις φυλακές Κορυδαλλού ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου ή θα έχουμε συνέχεια επεισόδια -με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται-.

«Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στο γενικότερο κύμα αλληλεγγύης που έχει ξεσπάσει για τον αιχμάλωτο σύντροφο μας απεργό πείνας και δίψας Κ. Γιαγτζογλου και που θα ισοπεδώσει την πόλη, όσο καθυστερούν την απάντηση στο δίκαιο αίτημα του για μεταγωγή στη δικαστική φυλακή του Κορυδαλλού», είναι η τοποθέτηση - απειλή των κουκουλοφόρων που τα έκαναν γυαλιά καρφιά στην Ερμού.

Ένωση Αστυνομικών Αθηνών: «Ευτυχώς υπήρχε αλεξίσφαιρη σκοπιά»

Έμπειροι αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής εκφράζουν προβληματισμούς για τις κινήσεις που καταγράφονται στον αντιεξουσιαστικό χώρο και στο ένοπλο αντάρτικο πόλεως, ως συμπαράσταση στον «σύντροφο» τους που κατηγορείται -μεταξύ άλλων- για το τρομοδέμα που έσκασε στα χέρια του Λουκά Παπαδήμου.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το περιστατικό με τη χειροβομβίδα στο Α.Τ. Καισαριανής προκάλεσε την έντονη αντίδραση των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ. με την Ένωση Αστυνομικών Αθηνών να σημειώνει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της: «Οι τρομοκράτες δρουν ανενόχλητοι σε ένα περιβάλλον ιδιότυπης ανοχής και αφού εξάντλησαν τη χρήση των καλάσνικοφ άρχισαν να πετούν χειροβομβίδες σαν «κομφετί». Δυστυχώς ορισμένοι άλλη μια φορά «αγρόν ηγόρασαν», έχοντας καταστήσει την ανομία και την ασυλία ταυτόσημες έννοιες!

Ούτε μία παρουσία, ούτε μία επίσημη καταδίκη, ούτε μία αντίδραση. Άλλωστε η αντίδραση απαιτεί σχεδιασμό και βούληση…. και δυστυχώς εκλείπουν και τα δύο. Το μόνο που ενδιαφέρει τους υπεύθυνους είναι ένα στατικό σώμα με λειψανδρία προσωπικού που θα φυλάει μόνο ακίνητους στόχους μειώνοντας έτσι την αποτελεσματικότητά του στην αστυνόμευση και στην πρόληψη του εγκλήματος. Ευτυχώς για εμάς που από την επίθεση δεν θρηνήσαμε θύματα διότι η αλεξίσφαιρη σκοπιά πρόσφερε ασφάλεια στον σκοπό, ενώ οι συνάδελφοι με επαγγελματισμό ενημέρωσαν αμέσως και ως όφειλαν για την επίθεση».

Δεν περνά απαρατήρητο ότι για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό διαφορετικές ομάδες αντιεξουσιαστών και αναρχικών έχουν έρθει πιο κοντά, παραμερίζοντας για την ώρα τις διαφορές τους, με ένα και μοναδικό στόχο: την επιστροφή του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου στις φυλακές Κορυδαλλού (όπου έχει έρθει για να δικαστεί).

«Δεν σκοπεύουν να σταματήσουν εάν δεν ικανοποιηθεί η απαίτηση τους», σχολιάζει στο Reader.gr έμπειρος αξιωματικός της Ασφάλειας. Αυτό, όμως, που δείχνει να φοβίζει περισσότερο τους αστυνομικούς είναι τυχόν εμφάνιση του ένοπλου αντάρτικου πόλης με χτύπημα κατά ανθρώπινου στόχου, καθώς είναι οι νωπές οι μνήμες από τους πυροβολισμούς εναντίον της διμοιρίας των ΜΑΤ που σταθμεύει έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη.

Πηγή: reader.gr