Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου -Επιστρέφουν τα χρήματα οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου -Επιστρέφουν τα χρήματα οι εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί

Φωτογραφία: Intimenews/ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣΤέλος στο επίδομα ενοικίου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς μπαίνει με την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή το βράδυ της Τετάρτης.

Μάλιστα η τροπολογία, η οποία θα ψηφιστεί σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής καταργείται η σχετική διάταξη και μάλιστα από τότε που ίσχυσε, δηλαδή την 1η Φεβρουαρίου 2015. Ετσι όσοι είχαν λάβει τα χρήματα θα κληθούν να τα επιστρέψουν.  

Υπενθυμίζεται πως η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το 2015 μαζί με το μνημόνιο. Ωστόσο δεν είχε αποκαλυφθεί έως και πριν από λίγους μήνες. Οταν ήρθε στο φως της δημοσιότητας προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Πρωταγωνίστρια αρχικά ήταν η τότε αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου. Τελικά η κυρία Αντωνοπούλου και ο σύζυγός της αναγκάστηκαν να παραιτηθούν. 

Μεταξύ των όσων εξωκοινοβουλευτικών είχε αποκαλυφθεί ότι είχαν λάβει το επίδομα εκτός από την Ράνια Αντωνοπούλου, ήταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας -εμπνευστής του επιδόματος-, ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος, ο πρώην υφυπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Σγουρίδης, η πρώην υφυπουργός Μεταφορών Μαρίνα Χρυσοβελώνη κ.α. iefimerida.gr