Σε επικοινωνιακή σύγχυση η κυβέρνηση – Βαβέλ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εθνικά θέματα και στρατιωτικούς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

Σε επικοινωνιακή σύγχυση η κυβέρνηση – Βαβέλ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για εθνικά θέματα και στρατιωτικούς

Φωτογραφία: Intimenews/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣΣε καθημερινή βάση πια καταγράφονται διαφοροποιήσεις στο δημόσιο λόγο βουλευτών και κυβερνητικών στελεχών, δείχνοντας ξεκάθαρα πως υπάρχει επικοινωνιακή σύγχυση.

Και μέσα στο βαρύ κλίμα που έχει διαμορφωθεί -από την εδώ και ένα μήνα κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στις φυλακές της Αδριανούπολης- ήρθε να προστεθεί και η άστοχη δήλωση του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη περί… ανταλλαγής  που πυροδότησε σφοδρές αντιδράσεις.

Διπλωματικές πηγές έκαναν λόγο για μία «πολύ λανθασμένη δήλωση που προκαλεί πρόβλημα». Ενώ από το Μαξίμου έπρεπε να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα. Με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο να αναλαμβάνει δράση και να…αδειάζει τον κ. Κατσίκη, διαμηνύοντας ότι «ανταλλαγές δεν προβλέπονται και δεν μπορούν να γίνουν».!

Διφορούμενες απόψεις και αντίθετοι τόνοι

Η δήλωση Κατσίκη, να παρακαμφθεί η δικαιοσύνη σε ένα κράτος δικαίου ανέδειξε επί της ουσίας τις τεράστιες διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και τις διφορούμενες απόψεις που διατυπώνονται για τόσο σοβαρά θέματα όλο αυτό το διάστημα. Ενώ υπήρξαν και σημαίνοντα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ -που δυσαρεστημένα ήδη με τις απόψεις Καμμένου για τα περί «ομηρίας»- έλεγαν στο iefimerida ότι «η ομηρία προϋποθέτει ανταλλαγή ανθρώπων κλπ».  Συμπληρώνοντας ότι τέτοιες  λογικές δεν βοηθούν στην παρούσα φάση αλλά ούτε και εκφράζουν την κυβέρνηση.

Τι περιμένουν για τους  2 στρατιωτικούς

Τέλος, από την κυβέρνηση λένε οτι «ανεξάρτητα από το αν θα είναι θετικό ή αρνητικό το αποτέλεσμα της έφεσης των δικηγόρων, αυτό που εκκρεμεί είναι το κατηγορητήριο».  Όσο για το που βασίζεται η βεβαιότητά τους  ότι στα δύο κινητά των στρατιωτικών δεν υπάρχει κανένα στοιχείο, οι καλά γνωρίζοντες παραπέμπουν στις υπάρχουσες πληροφορίες- όπως λένε- που έρχονται από τους ανοικτούς διπλωματικούς διαύλους Αθήνας-Άγκυρας.

Τσίπρας ενημερώνει το κόμμα

Ο πρωθυπουργός στις 6 το απόγευμα θα δώσει το «παρών» στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου στην Κουμουνδούρου.

Τα μέλη του Οργάνου περιμένουν ενημέρωση τόσο για όσα διημείφθησαν στη Σύνοδο των Βρυξελλών, αλλά και για την εικόνα που έχει διαμορφωθεί μετά τη Βάρνα. Υπενθυμίζεται ότι η Αθήνα προσδοκά πολλά από την επικείμενη συνάντηση Πούτιν-Ερντογάν στις 3 Απριλίου στην Κωνσταντινούπολη. iefimerida.gr