Προβλήματα σε Πιερία και Χαλκιδική από την κακοκαιρία - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

Προβλήματα σε Πιερία και Χαλκιδική από την κακοκαιρία

Κακοκαιρία με θυελλώδεις ανέμους και έντονη βροχόπτωση έπληξε τη νύχτα τις περισσότερες περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας. Προβλήματα προκλήθηκαν κυρίως στους νομούς Χαλκιδικής και Πιερίας.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι -κάποιοι μιλούν και για ανεμοστρόβιλο- ξερίζωσαν τουλάχιστον 30 δέντρα από το βουνό, τα οποία μαζί με φερτά υλικά από τη βροχή παρασύρθηκαν στο οδόστρωμα στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. Ο επαρχιακός δρόμος Πευκοχωρίου – Κανίστρου έκλεισε για περίπου δύο καθώς κλιμάκια της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας με μηχανήματα, επιχειρούσαν για την απομάκρυνσή τους και την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

Ένα δέντρο έπεσε πάνω σε τροχόσπιτο στο οποίο διέμεναν δύό άτομα. Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ το ζευγάρι μεταφέρθηκε αρχικά στο Κέντρο Υγείας Κασσανδρείας και ακολούθως στο νοσοκομείο Πολυγύρου, με ελαφρές κακώσεις των άκρων. dailythess.gr

Στην Πιερία το κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δέχτηκε περίπου 40 κλήσεις για βοήθεια. Κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σε πέντε περιπτώσεις για την απομάκρυνση ανθρώπων μέσα από τα οχήματά τους, οι οποίοι είχαν εγκλωβιστεί σε δρόμους από λιμνάζοντα νερά.

Από τη δυνατή νεροποντή πλημμύρισαν σπίτια στην Κατερίνη και τους οικισμούς Κονταριώτισσα και Γανόχωρα και χρειάστηκε συνεργεία να κάνουν αντλήσεις υδάτων από δώδεκα οικήματα. Επίσης πυροσβέστες χρειάστηκε να επέμβουν για την απομάκρυνση δύο δέντρων μετά από πτώση και την αφαίρεση δύο αντικειμένων τα οποία είχαν παρασυρθεί.