ΑΕΚ: Το… θαύμα έγινε, αλλά δεν φτάνει - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2018

ΑΕΚ: Το… θαύμα έγινε, αλλά δεν φτάνει

ΑΕΚ: Το… θαύμα έγινε, αλλά δεν Ï†Ï„Î¬Î½ÎµÎ¹Ο ΠΑΟΚ ήταν και παραμένει ο ευνοούμενος της Κυβέρνησης, γλιτώνοντας με ποινή- χάδι για τα αίσχη στην Τούμπα. Όμως και πάλι, οι μάχες του θα επικεντρωθούν στο να διατηρήσει την 3η θέση από τον Ατρόμητο και να παραμείνει στο κυνήγι του Ολυμπιακού.
Για να πω την αλήθεια μου η ανακοίνωση της απόφασης για τα αίσχη του ντέρμπι της Τούμπας μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ με ξάφνιασε. Ακόμα και έπειτα από την μεταμεσονύχτια απόφαση Σκουτέρη, που είχε δείξει που πάει η δουλειά, για τα συγκεκριμένα γεγονότα περίμενα πως οι νόμοι θα εφαρμόζονταν. Με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει με την ποινή που πρέπει την είσοδο του οπλοφορούντος Ιβάν Σαββίδη στο γήπεδο, τις απειλές του Μίχελ και την οριστική διακοπή του ντέρμπι.

Όμως και πάλι έγινε το… θαύμα! Η ομάδα της Θεσσαλονίκης για όλα τα παραπάνω τιμωρήθηκε με αφαίρεση μόλις τριών βαθμών για φέτος, δύο για του χρόνου και τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών. Αφήνω στην άκρη τις ποινές που αφορούν στους Σαββίδη-Μίχελ όπως και στο χρηματικό πρόστιμο, διότι είναι ελάσσονος σημασίας.

Το «ζουμί» της απόφασης, δηλαδή αυτό που έχει να κάνει με τους βαθμούς, μπορεί να χαρακτηριστεί μόνο ως χαριστικό. Στην καλύτερη. Ο ΠΑΟΚ δεν έπεσε απλά στα μαλακά, αλλά βρήκε και… πορτοφόλι! Τυγχάνοντας μιας αντιμετώπισης που μας παραπέμπει σε εποχές προηγούμενων ετών, όταν τα πρωταθλήματα κρίνονταν πριν καν ξεκινήσουν. Βέβαια για την περίπτωση του ΠΑΟΚ το σημερινό σκάνδαλο, που είναι το δεύτερο μέσα σε λίγες μέρες, δεν θα φέρει τίτλο. Δεν φτάνει. Αφού πλέον οι μάχες του ΠΑΟΚ θα αφορούν στην διατήρηση της 3ης θέσης από τον Ατρόμητο και στο κυνήγι του 2 ου Ολυμπιακού.

Το πρωτάθλημα πηγαίνει εκεί που πρέπει να πάει. Στην ομάδα που βρίσκεται στην πρώτη θέση πανάξια, έχοντας με διαφορά το καλύτερο φετινό σύνολο. Με σταθερότητα στην απόδοσή της και με ψυχικές δυνάμεις που προσωπικά είχα χρόνια να δω στην ΑΕΚ. Βγάζοντας αήττητη όλα τα ντέρμπι και παρουσιάζοντας ένα μέταλλο σπάνιο, ειδικά όταν ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Όπως για παράδειγμα στο δύο ματς με τον Ολυμπιακό ή και σε αυτό της Τούμπας.

Τα παραπάνω δικαιώνονται έστω και αν… στεναχωρούνται κάποιοι. Και δεν αναφέρομαι φυσικά στον ΠΑΟΚ ή στον κόσμο του που δικαιολογημένα θα είναι απογοητευμένοι. Παρά τις πραγματικά μεγάλες έως και προκλητικές προσπάθειες, αυτός ο τίτλος θα φτάσει στα χέρια του δικαιούχου του. Της ομάδας που τον κερδίζει με το σπαθί της και επιστρέφει εκεί που ανήκει. Εκεί που άξιζε να είχε βρεθεί και σε προηγούμενες χρονιές, όπως το 2008. Έστω και με καθυστέρηση η ΑΕΚ γυρίζει. Κατακτώντας το πρωτάθλημα και βλέποντας παράλληλα μέρα με τη μέρα το «σπίτι» της να αποκτά μορφή.

Ότι κι αν προηγήθηκε, που ήταν σίγουρα δύσκολο και σκληρό, ανήκει πια στο παρελθόν. Τώρα υπάρχει μόνο το μέλλον. Μόνο οι τίτλοι και οι Κυριακές στη Νέα Φιλαδέλφεια που έρχονται. Το ξεκίνημα έγινε φέτος. Τα καλύτερα ακολουθούν. To10.gr