ΑΕΚ: Οταν δέχεσαι 98 πόντους στην έδρα σου... - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

ΑΕΚ: Οταν δέχεσαι 98 πόντους στην έδρα σου...

18s15championsΤο «όνειρο» της επανάληψης του ευρωπαϊκού θριάμβου της ΑΕΚ του ’68, με τη διεκδίκηση του Τσάμπιονς Λιγκ, ώστε να συνδυαστεί με την 50χρονη επέτειο, άρχισε να ξεθωριάζει από την ήττα (88-98) που γνώρισε η ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ για τον πρώτο αγώνα της με τη Νίμπουρκ στη φάση των «16». Η αποστολή πρόκρισης της ΑΕΚ χρειάζεται υπέρβαση για να είναι επιτυχής στον δεύτερο αγώνα (13/3), καθώς στην έδρα της η Νίμπουρκ θα μπορεί να υπερασπιστεί και ήττα μέχρι 9 πόντους, αν η απόδοσή της δεν είναι το ίδιο καλή με αυτή που πραγματοποίησε στην Αθήνα.

Συγκυριακά, η τσεχική Νίμπουρκ, ως άλλη διάδοχος της φιναλίστ του ’68 Σλάβιας Πράγας, απέδειξε στο πρώτο παιχνίδι ότι είναι καλύτερη από την «Ενωση», έχοντας παραγωγικότητα 98 πόντων απέναντι στην κακή άμυνα των γηπεδούχων.

Η Νίμπουρκ, παρά το ενθουσιώδες 10-2 της ΑΕΚ, κυριάρχησε στα δύο πρώτα δεκάλεπτα, με επιμέρους σκορ 14-21 και 16-25 και είχε πρωταγωνιστή τον Αμερικανό Ρέι στο δεύτερο ημίχρονο, όταν και έκανε διαχείριση του χρόνου και του σκορ.

Το ποσοστό ευστοχίας 73% στα δίποντα και οι 27 ασίστ (20 στο α΄ ημίχρονο) φανερώνουν τις άριστες συνεργασίες των παικτών της Νίμπουρκ απέναντι στην ΑΕΚ, που είχε μόνο τον Χάρις να απειλεί με συνέπεια το αντίπαλο καλάθι. Ο κορμός των Ελλήνων παικτών της ΑΕΚ υστέρησε αισθητά και ενώ η διαφορά μειώθηκε από διψήφιο αριθμό στους 7 πόντους (77-84), η Νίμπουρκ είχε έτοιμες απαντήσεις...

ΑΕΚ: Γκριν 14, Χάρις 25 (2), Χάντερ 9, Τζέιμς 15, Καββαδάς, Λαρεντζάκης 3 (1), Μαυροειδής 1, Πάντερ 18 (1), Σάκοτα 3 (1), Βασιλόπουλος, Ξανθόπουλος.
ΝΙΜΠΟΥΡΚ: Μπέντα 7 (1), Μπόχατσικ 11 (1), Ντέιβις 20 (1), Χρούμπαν 7 (1), Κριζ 3, Λόρενς 14 (1), Πέτερκα, Πούμπρλα 6, Ρέι 30 (4).

• To... πάθημα της απώλειας της διαφοράς 19 πόντων στα 3,5 τελευταία λεπτά του πρώτου αγώνα του ΠΑΟΚ με την Καρσίγιακα για τη φάση των «16» του Τσάμπιονς Λιγκ αναγκάζει τους Θεσσαλονικείς να διεκδικήσουν τη νίκη στον δεύτερο αγώνα, που θα κρίνει και την πρόκριση στα προημιτελικά.

«Η πρόκριση θα κριθεί και στα δύο παιχνίδια, είτε νικούσαμε με 16 πόντους είτε με τους έξι που νικήσαμε. Μεγαλύτερη σημασία έχει η νίκη, γιατί αν είχαμε ηττηθεί, θα χρειαζόταν να ανεβούμε ένα... βουνό για να προκριθούμε. Ξέρουμε ότι θα παίξουμε σε φανατισμένη έδρα», είπε ο τεχνικός του ΠΑΟΚ, Ηλίας Παπαθεοδώρου, και ενώ η εικόνα των άδειων εξεδρών στο κλειστό της Πυλαίας ήταν αντιφατική με την κρισιμότητα του αγώνα, καθώς ο κόσμος του «Δικεφάλου του Βορρά» δεν ανταποκρίθηκε με την ανάλογη μαζικότητα.