Τσάμπιονς Λιγκ: Mια «Μεγάλη Κυρία» στους προημιτελικούς - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2018

Τσάμπιονς Λιγκ: Mια «Μεγάλη Κυρία» στους προημιτελικούς

08s8championslejuvΗ Γιουβέντους και η Μάντσεστερ Σίτι «σφράγισαν» χθες βράδυ άλλα δύο εισιτήρια για τον προημιτελικό του Τσάμπιονς Λιγκ. Στο Γουέμπλεϊ, η «Μεγάλη Κυρία» επικράτησε της Τότεναμ με 2-1 και σε συνδυασμό με την ισοπαλία με σκορ 2-2 στο πρώτο παιχνίδι στο Τορίνο, προκρίθηκε στους «8». Η Τότεναμ προηγήθηκε στο 39΄ με σουτ του Σον. Αλλά η Γιούβε έφερε τα πάνω-κάτω και μέσα σε τρία λεπτά πέτυχε δύο γκολ με τους Ιγκουαΐν (64΄) και Ντιμπάλα (67΄). Η Τότεναμ είχε δοκάρι στο 90΄ με τον Κέιν, ο οποίος ήταν σε θέση οφσάιντ και δεν υποδείχθηκε.

Η ρεβάνς του Μάντσεστερ είχε διαδικαστικό χαρακτήρα μετά την εκτός έδρας νίκη της Σίτι με 4-0 επί της Βασιλείας στο πρώτο ματς. Ωστόσο, η ελβετική ομάδα αποχαιρέτησε τη διοργάνωση με ψηλά το κεφάλι. Το γεγονός πως επικράτησε με 2-1 επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν μόλις στο 8ο λεπτό με πλασέ του Ζεσούς. Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το 100ό γκολ της Σίτι στο Τσάμπιονς Λιγκ και ήρθε στο 56ο παιχνίδι της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Τα περισσότερα γκολ τα έχει πετύχει η Ρεάλ Μαδρίτης. Σε 246 αγώνες, η «Βασίλισσα της Ευρώπης» μετράει 525 γκολ. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στη 17η θέση με 137 γκολ σε 116 ματς. Η Βασιλεία κατόρθωσε να ισοφαρίσει στο 17΄ με σουτ του Ελιουνούσι . Στο 71΄ ολοκληρώθηκε η ανατροπή στο σκορ με γκολ του Λανγκ.

• Στην εύκολη λύση της δαιμονοποίησης του προπονητή Ουνάι Εμερι στρέφονται στη Γαλλία για τον αποκλεισμό με δύο ήττες της Παρί Σεν Ζερμέν από τη Ρεάλ προχθές.

Στον τρόπο παιχνιδιού του κ. Εμερι αναφέρθηκε, μάλιστα, αιχμηρά ο επιθετικός της ομάδας Τζούλιαν Ντράξλερ, δηλώνοντας: «Πρέπει να πιέζεις τη Ρεάλ και όχι να κάνεις πασούλες μπρος και πίσω ελπίζοντας ότι κάτι θα σου τύχει». Ωστόσο, ο ιδιοκτήτης Νάσερ αλ-Χελαΐφι δήλωσε «απογοητευμένος από κάποιους παίκτες», προφανώς αναφερόμενος και στον Μάρκο Βεράτι που άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες. kathimerini.gr