Ο Ερντογάν έστησε 'φιέστα' πολέμου - Η πιθανή επιστράτευση και το κοριτσάκι φαντάρος - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018

Ο Ερντογάν έστησε 'φιέστα' πολέμου - Η πιθανή επιστράτευση και το κοριτσάκι φαντάρος

Αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα για την ομιλία Ερντογάν ο οποίος συνόδευσε τις "πολεμικές ιαχές" του με την εμφάνιση ενός ανήλικου κοριτσιού που ήταν ντυμένο στρατιώτης.
Στο προσυνέδριο του κόμματός του μίλησε χθες Σάββατο ο Ταγίπ Ερντογάν στην πόλη Kahramanmara, εντείνοντας το πολεμικό κλίμα στη χώρα του την ώρα που η επιχείρηση του τουρκικού στρατού στη Συρία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Αναφερόμενος στο μέτωπο στης Συρίας, ο Ερντογάν κάλεσε τους πολίτες της χώρας να είναι σε "ετοιμότητα για πιθανή επιστράτευση", λέγοντας πως πρώτος αυτός θα πάρει το όπλο ανά χείρας "αν χρειαστεί". "Ας είναι όλοι σε ετοιμότητα για επιστράτευση, αν και η ανάγκη δεν είναι άμεση", τόνισε μπροστά στο κοινό του.
Μάλιστα, τη στιγμή που μιλούσε, στελέχη του κόμματος ανέβασαν στο βήμα ένα ανήλικο κοριτσάκι που ήταν ντυμένο στρατιώτης, και καταγράφεται να κλαίει έντρομο μπροστά στις κάμερες. Η κίνηση αυτή του Τούρκου Προέδρου προκάλεσε αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα, με τον δημοσιογράφο Abdullah Bozkurt που ανήκε στο δυναμικό της Zaman και τώρα είναι εξόριστος, να τη χαρακτηρίζει "αρρωστημένη".


Σύμφωνα με τον Bozkurt, το κοριτσάκι "είναι έτοιμο να γίνει μάρτυρας και να ταφεί με την τουρκική σημαία στην τσέπη της".

Ο Ερντογάν καλεί τους Τούρκους να είναι "σε ετοιμότητα επιστράτευσης":Οι δηλώσεις Ερντογάν αλλά και τα δημοσιεύματα σε ηλεκτρονικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης της Τουρκίας που καλούσαν τους πολίτες να ελέγξουν το πού παρουσιάζονται σε περίπτωση επιστράτευσης, είχαν ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η σχετική πλατφόρμα ενημέρωσης που φιλοξενείται στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Άμυνας.