Τάσος Μπακασέτας: Το «κλειδί» στα χέρια του Χιμένεθ - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2018

Τάσος Μπακασέτας: Το «κλειδί» στα χέρια του Χιμένεθ

Τάσος Μπακασέτας: Το «κλειδί» στα χέρια του ΧιμένεθΟ Τάσος Μπακασέτας με ένα γκολ και δύο ασίστ κόντρα στην Ξάνθη σημείωσε άλλη μία ποιοτική εμφάνιση και το gazzetta.gr γράφει για το σημαντικό ρόλο που έχει στην ΑΕΚ και για τη συνεχή βελτίωση στο παιχνίδι του.
Σαφέστατα στο άνετο 4-0 της ΑΕΚ επί της Ξάνθης το χατ-τρικ του Όγκνιεν Βράνιες ήταν αυτό που έκλεψε την παράσταση. Άλλωστε δεν συναντάμε συχνά αμυντικό να βάζει τρία γκολ σε ένα παιχνίδι και μάλιστα σε ένα ημίχρονο, με τον Βόσνιο στόπερ να παίρνει μετά το τέλος του ματς το βραβείο του MVP και να δείχνει ότι τα προβλήματα ανήκουν πλέον στο παρελθόν.
Ωστόσο, η εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ είχε και την υπογραφή του Τάσου Μπακασέτα. Ένα γκολ και δύο ασίστ, δηλαδή συμμετοχή στα τρία από τα τέσσερα γκολ της Ένωσης, αποτελούν μία μεγάλη συνεισφορά του 25χρονου μεσοεπιθετικού για να έρθει χωρίς άγχος το τρίποντο και να διατηρηθεί η ΑΕΚ σε τροχιά τίτλου.
Η χθεσινή εμφάνιση του Μπακασέτα ήταν ακόμα μία απόδειξη της φόρμας στην οποία βρίσκεται και της δουλειάς που έχει ρίξει από πέρυσι στους «κιτρινόμαυρους». Ειδικότερα φέτος σε μία σεζόν που για τον ίδιο ξεκίνησε με πολύ ατυχία, πραγματοποιώντας αρθροσκόπηση στο γόνατο και χάνοντας όλο το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, αλλά και τα πρώτα πολύ σημαντικά ευρωπαϊκά ματς της ΑΕΚ. Όμως, η δυσκολία αυτή δεν τον κατέβαλε. Δούλεψε, επανήλθε και φέτος αποτελεί ένα «κλειδί» στα χέρια του Μανόλο Χιμένεθ.
Οι αριθμοί μιλάνε από μόνοι τους
Μία σύγκριση στα νούμερα της περσινής πρώτης του χρονιάς στην ΑΕΚ με τα φετινά αρκεί για να καταλάβει κανείς ότι ο Τάσος Μπακασέτας είναι πλέον ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο στο ρόστερ της Ένωσης. Με εξαίρεση τα πρώτα ματς της σεζόν, όταν είχε τεθεί νοκ-άουτ λόγω της επέμβασης, ο Μπακασέτας τη φετινή σεζόν έχει καταφέρει να έχει συμμετοχή σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια της ΑΕΚ, είτε βγάζοντας 90λεπτο είτε ερχόμενος από τον πάγκο για να προσφέρει πολύτιμες λύσεις.
Μόνο στο 3-2 με τον Ολυμπιακό έμεινε στον πάγκο, συμμετέχοντας με γεμάτους αριθμούς σε όλα τα υπόλοιπα ματς της Ένωσης. Ήδη ο 24χρονος μεσοεπιθετικός έχει ξεπεράσει φέτος τις συμμετοχές σε σχέση με την περσινή του σεζόν στην ΑΕΚ (32 έναντι 29), κάτι που του έχει δώσει τη δυνατότητα και να βελτιώσει το παιχνίδι του τεχνικά και να γεμίσει με σημαντικές εμπειρίες, ειδικά παίζοντας σε όλα τα ευρωπαϊκά ματς της φάσης των ομίλων του Europa League και στους 32 κόντρα στην Ντιναμό Κιέβου.
Γκολ και ασίστ με κάθε τρόπο
Τα νούμερα φυσικά δεν περιορίζονται μόνο στις συμμετοχές του Μπακασέτα με τη φανέλα της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν, αλλά και στην αποτελεσματικότητά του. Ο Έλληνας άσος μπορεί να κάνει τα πάντα στο μεσοεπιθετικό κομμάτι και να βοηθήσει την Ένωση σε κάθε τομέα, είτε δημιουργώντας φάσεις για γκολ, είτε εκτελώντας ο ίδιος. Έξι τέρματα και εννιά ασίστ γράφει το... κοντέρ, σε σχέση με τα έξι γκολ και τη μία ασίστ που είχε στο ενεργητικό του στο διάστημα όλης της περσινής σεζόν!
Ο Μπακασέτας είναι ένας κίνδυνος για την αντίπαλη άμυνα, έχοντας το πλεονέκτημα να μπορεί να τελειώνει τις φάσεις και να δημιουργεί με διαφορετικό τρόπο κάθε φορά. Είτε δοκιμάζοντας το δυνατό του πόδι έξω από την περιοχή, όπως στο γκολ που σημείωσε κόντρα στην ΑΕΛ στην αρχή της σεζόν, είτε απειλώντας πάλι με το «φαρμακερό» του αριστερό από εκτελέσεις φάουλ, όπως στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, είτε ακόμα πατώντας περιοχή ως κρυφό φορ και σκοράροντας με το κεφάλι, όπως στο εντός έδρας με τον Πλατανιά, αλλά και χθες με την Ξάνθη.
Η παρουσία του Μπακασέτα μέσα στον αγωνιστικό χώρο είτε με είτε χωρίς την μπάλα είναι πολύτιμη. Κινείται διαρκώς μέσα στο παιχνίδι για να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για μια σωστή τακτικά επίθεση που θα καταλήξει με την μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα. Αυτή λοιπόν περνάει πολύ από τα πόδια του και σε αυτό βοηθά το γεγονός ότι παίρνει πρωτοβουλίες είτε στα πλάγια, συγκλίνοντας προς τα μέσα, είτε παίζοντας στη φυσική του θέση, αυτή πίσω από τον επιθετικό, όπου αποδεδειγμένα αποδίδει καλύτερα.
Ο Μπακασέτας ξέρει να «κουμπώνει» καλά με τους συμπαίκτες του και να διαβάζει την κίνησή τους μοιράζοντας την πάσα την κατάλληλη στιγμή για να γίνει το τελείωμα της φάσης. Η συνεργασία για παράδειγμα με τον Αραούχο στο γκολ του Αργεντινού στη Νέα Σμύρνη με τον Πανιώνιο, ή εκείνη με τους Λιβάια και Αραούχο στο Αγρίνιο με τον Παναιτωλικό, πάλι στο γκολ του Αργεντινού, δείχνουν ότι ο 24χρονος Έλληνας μεσοεπιθετικός είναι ένας ομαδικός παίκτης που ταιριάζει στο παιχνίδι συνεργασιών της ΑΕΚ. Αλλά και από τα πλάγια, όποτε χρησιμοποιείται εκεί, καταφέρνει και παράγει φάσεις για γκολ με τις σέντρες και τα χτυπήματα στημένων φάσεων, όπως στο 4-0 επί της Ξάνθης.
Και η συνολική συμμετοχή του στο ματς
Εκτός από τα γκολ και τις ασίστ, η συνολική παρουσία του Τάσου Μπακασέτα μέσα στο παιχνίδι είναι αυτή που... δένει το γλυκό. Δεν χάνει την ευκαιρία να δοκιμάζει το δυνατό σουτ που διαθέτει όταν βρει χώρο εκτός περιοχής, να ανοίγει διαδρόμους με τα τρεξίματα του, να «πατάει» περιοχή είτε ως κρυφό φορ, είτε μπαίνοντας μετωπικά και επίσης να παίζει κάθετα, αλλά και να σπάει την μπάλα στα πλάγια όποτε χρειάζεται. Η αγωνιστική άνοδος του αναμφισβήτητα έρχεται όταν κινείται από τον άξονα, αλλά η προσαρμοστικότητά του είναι τέτοια που ξέρει να διαβάζει καλά το παιχνίδι όταν βρίσκεται στα πλάγια ή σε όποια άλλη θέση του ζητηθεί. Ένα πραγματικό «εργαλείο» για τον Μανόλο Χιμένεθ στην καλοκουρδισμένη μηχανή της ΑΕΚ τη φετινή σεζόν.