«Αδειάζει» τον Τραμπ η Μελάνια: Να ακουστεί η φωνή των μαθητών στο ζήτημα της οπλοκατοχής - ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Συμβαινει τώρα

Home Top Ad

Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

«Αδειάζει» τον Τραμπ η Μελάνια: Να ακουστεί η φωνή των μαθητών στο ζήτημα της οπλοκατοχής

«Αδειάζει» τον Τραμπ η Μελάνια: Να ακουστεί η φωνή των μαθητών στο ζήτημα της οπλοκατοχήςO Αμερικανός πρόεδρος ανταποκρίθηκε στο αίτημα των μαθητών για λιγότερα όπλα στα σχολεία με την πρόταση να... οπλοφορούν οι δάσκαλοι
Αντίθετη «γραμμή» από τον σύζυγό της, που μάλλον έχει επιλέξει να αγνοήσει τα αιτήματα του κινήματος των μαθητών στις ΗΠΑ κατά της οπλοκατοχής, φαίνεται πως ακολουθεί η Πρώτη Κυρία της χώρας. 


Ο Τραμπ «απάντησε» στο αίτημα των μαθητών για πιο αυστηρούς ελέγχους και ηλικιακούς περιορισμούς στην οπλοκατοχή με ένα άκρως αμφιλεγόμενο σχέδιο που προβλέπει τη χρήση όπλων από εκπαιδευτικούς, παραβλέποντας φυσικά το γεγονός ότι αυτό που ζητάνε οι νέοι είναι λιγότερα όπλα στα σχολεία και όχι... περισσότερα!
Για τη Μελάνια Τραμπ ωστόσο, τα επιχειρήματα του κινήματος των μαθητών κατά της οπλοκατοχής, που ξεκίνησε στις ΗΠΑ μετά την τραγωδία στη Φλόριντα, πρέπει οπωσδήποτε να ακουστούν από την πολιτική ηγεσία. 

«Στον πρώτο μου χρόνο ως Πρώτη Κυρία, έμαθα ότι μέσα στη τραγωδία μπορείς πολλές φορές να δεις τη δύναμη και την αντοχή του ανθρώπινου πνεύματος. Μου δίνει θάρρος το γεγονός ότι παιδιά σε όλη τη χώρα χρησιμοποιούν τη φωνή τους για να μιλήσουν, σε μια προσπάθεια να επιφέρουν αλλαγές. Είναι το μέλλον μας και αξίζουν να έχουν φωνή», είπε η Μελάνια Τραμπ μιλώντας σε εκδήλωση στον Λευκό Οίκο, ενώπιον των συζύγων των Αμερικανών κυβερνητών.

Υπενθυμίζεται ότι πολλοί από τους επιζώντες του μακελειού στο Λύκειο Πάρκλαντ (αλλά και άλλων «σφαγών» σε σχολεία των ΗΠΑ) διοχέτευσαν τη θλίψη τους την περασμένη εβδομάδα σε μια προσπάθεια να φέρουν την αλλαγή, μέσω μιας καμπάνιας κατά της ανεξέλεγκτης οπλοκατοχής, όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα στη χώρα τους. 

Την προσπάθεια αυτή φαίνεται να υποστηρίζουν πολλές χιλιάδες μαθητές, που «πιέζουν» τον πρόεδρο Τραμπ να προχωρήσει άμεσα σε μέτρα που θα έχουν ως αποτέλεσμα την κατάργηση του δικαιώματος στην οπλοχρησία σε ορισμένες περιπτώσεις, και την αυστηροποίηση των ελέγχων του ψυχολογικού υπόβαθρου σε άλλες.  protothema.gr